AGF i nedrykningsfare

AGF er i krise. Efter søndagens nederlag er nedrykning nu igen et tema for Århus-klubben

Søndag meldte århusianerne sig for alvor i nedrykningskampen, da holdet hjemme på Århus Stadion tabte 1-2 til nedrykningsaspiranterne fra FC Nordsjælland. Med søndagens nederlag har AGF nu kun seks point ned til den totale fiasko En plads blandt Superligaens to nedrykkere. Og det ser sort ud for århusianerne, som har et meget svært program de næste par kampe, hvor OB, Brøndby og Esbjerg får lejlighed til at teste, om AGF er gode nok til at blive i Superligaen. AGF-træner Søren Åkebys ambitiøse målsætning om at ende i den bedste halvdel af tabellen og vinde mesterskabet indenfor tre år bliver nu lagt på hylden. Nu handler det om at undgå nedrykning, erkender AGF's svenske træner.

- Vi må indse, at situationen er, som den er. Inden sæsonen kiggede vi opad i tabellen, nu kigger vi nedad, sagde en tydeligt skuffet Søren Åkeby efter nederlaget. Indtil videre har ordet krise været et fyord i den århusianske klub, men nu ligger det på læberne af klubbens fans, som ikke tøvede med at kritisere holdets indsats. Efter FC Nordsjællands scoring til 1-0, hvor Tommy Olsen fik drejet et dødboldsindlæg fra Carsten Fredgaard i netmaskerne, hev AGF's fans et banner med skriften "gør jeres job, vi gør vores" frem på tribunen. Efter hjemmeholdets udligning blev stemningen mere afdæmpet, men da AGF's forsvar på ny lod Carsten Fredgaards indlæg passere, og Rasmus Marvits headede FC Nordsjælland på sejrskurs, lod tilskuerne deres skuffelse strømme ned over spillerne. Flere pibekoncerter bragede ned over Århus Stadion, mens den hårde kerne af hjemmeholdets fans sang "Vi er en skændsel for Århus" og "Vi vil have pengene tilbage". FC Nordsjællands mål viste, at AGF's Leon Andreasen var savnet i midterforsvaret. Han sad ude med karantæne og så til, da udeholdet uhindret afgjorde kampen. Det var en situation, som bestemt ikke huede AGF-træner Søren Åkeby.

- Det var en katastrofe. Spillerne ved præcis, hvem de skal dække op, men målene bliver alligevel sluppet ind for let. Det er under al kritik, sagde Søren Åkeby, som forsøgte sig med to angribere i front. Islændingen Helgi Sigurdsson dannede makkerpar med Tom Christensen, som ikke fik det store ud af kampen. Eneste lyspunkt for hjemmeholdet var svenske Martin Ulander, som skabte chancer på egen hånd. Han kan være manden, der kan redde AGF fra en miserabel forårssæson. Indtil videre er Brian Steen Nielsens og Stig Tøftings makkerskab blevet fremhævet, men et stabilt maskinrum er ikke nok til at skabe målgivende chancer. Gæsterne fra FC Nordsjælland kunne derimod glæde sig over tre uhyggeligt vigtige point i bundstriden, som tegner til at blive en tæt kamp mellem AGF, FC Nordsjælland, Herfølge, Frem og AB.

/ritzau/

_DSC0615

Lig fundet i Brabrand Sø

050321 Hjarnø Havbrug 1930 VTR Still

Retssag mod havbrug følges tæt: - De skal ha' lov at rydde op

hest2

Dyr på Molslaboratoriet undersøgt af politiet

byretten Randers Retten i Randers domstol pædofilisag

Retten i Randers uddeler bøde på 19 millioner kroner

AGF-Sønderjyske

Østergaard: Stadion-forsøg skal afsløre kviktestens pålidelighed

image5

En person fundet død i villakvarter i Silkeborg