AGF hårdt ramt på økonomien

Sportsligt kører det godt for AGF, men hvor længe? SAS Liga-klubben kom ud med et dundrende underskud.

Det gik lige så godt for AGF. Sportsligt set er klubben fra landets næststørste by igen med fremme i den bedre halvdel af SAS Ligaen, og koncernen bag klubben, Århus Elite, har sidste og forrige år fremvist en sund økonomi med sorte tal på bundlinjen.

Langt væk synes dagene med konkurstrusler og rigmanden Kurt Andersens lukninger af millionhuller i regnskaberne. Men nu er tallene igen så ildrøde, at alarmklokkerne ringer.

Det seneste halve års regnskab viste et underskud på 16,5 millioner kroner. Finanskrise, manglende sponsorindtægter og høje spillerlønninger er hovedårsagerne til det yderst utilfredsstillende regnskab.

- Vi er ramt af en finanskrise, og derfor bliver tingene alt andet lige lidt sværere. Men vi skal have en bedre balance mellem vores forventede indtægter og udgifter, erkender bestyrelsesformand i Århus Elite, Torben Bjerre-Madsen.

<b>Har sejlet økonomisk</b>
I AGF har det i perioder sejlet økonomisk, men i de seneste tre år har en ny organisation fået klubben tilbage på fode igen. Spillertruppen er de sidste tre år blevet styrket med profiler som angriberne Nando Rafael og Dioh Williams, allrounderen Jakob Poulsen og forsvarsspilleren Mark Howard. Men set i lyset af lørdagens skuffende nøgletal udelukker bestyrelsesformanden ikke spillersalg til sommer.

- Hvis der sker nogle spillersalg til sommer eller jul, behøver det ikke betyde, at vi er banket 17 år tilbage. Vi kan sagtens have nogle transferindtægter hen ad vejen, hvis man gør det lidt heldigere og dygtigere og i dialog med den sportslige ledelse. På den ene siden kan vi få nogle penge i kassen, hvad vi har brug for, og på den anden side, så er der nogle af de spillere, som vi har, som går og drømmer om et eventyr i udlandet. Dem kan vi hjælpe, og det er helt afgørende

Sportsredaktør på Århus Stiftstidende, Jan Schouby er bekymret på AGF's vegne over den udmelding.

- Når de i AGF begynder at sige, at de må sælge nogle spillere og rette truppen til, er vi tilbage ved de forfærdelige og alt andet end gode gamle dage, mener Jan Schouby, sportsredaktør på Århus Stiftstidende.