AGF-aktier i frit fald efter nedrykning

Århus Elites aktier åbnede mandag med et dyk på næsten 18 procent, efter søndagens AGF nedrykning fra SAS Ligaen i fodbold.

Ikke kun på fodboldbanen blev weekenden en stor nedtur for Århus Elite, der måtte se klubbens fodboldflagskib AGF rykke ned fra SAS Ligaen efter nederlag på 0-3 til OB. Mandag kvitterede de aktiehandlende med at sende kursen på aktierne i Århus Elite i frit fald. Aktien åbnede med et fald på 17,6 procent.

Aktien startede dagen i kurs 2,79, men røg hurtigt ned i kurs 2,30, hvilket var morgenens næststørste fald målt i procent. Nedrykningen kommer ifølge Ekstra Bladet angiveligt til at koste Århus Elite i omegnen af 25 millioner kroner i tabte indtægter. Sidste år lød regnskabet på et minus på 43,5 millioner kroner.

- Vi er kommet langt med at trimme virksomheden ved blandt andet at finde nye ejere til sportsvirksomhederne ud over fodbold. Men konsekvensen af nedrykningen er, at vi kommer til at miste væsentlige indtægter, og det udfordrer naturligvis vores forretningsplaner på kort sigt.

- Det betyder blandt andet, at vi skal tilpasse vores omkostninger, sagde administrerende direktør Jan Christensen søndag i en pressemeddelelse fra selskabet.

I marts fik selskabet tilført knap 15 millioner kroner i en aktieemission. AGF går efter at vende tilbage til Superligaen allerede næste år.