Ældreboliger fremfor kirkegårde

Ældrerådet i Århus vil have bygget ældreboliger ovenpå kirkegårdene i Århus midtby. Det blev foreslået på en høring i går

Der skal bygges ældreboliger ovenpå Søndre og Nordre kirkegårde i Århus midtby. I hvert fald hvis det står til Ældrerådet i Århus. På en høring arrangeret af Magistratens 3. afdeling og Århus Stiftstidende i går foreslog Ældrerådet, at de døde graves op og kirkegårdene flyttes udenfor byen, så der kan blive plads til ældreboliger i stedet.

Rådmand Niels Erik Eskildsen (SF) er glad for det nye forslag. Han advarer byrådspolitikerne mod at skyde forslaget ned med det samme, selv om han er klar over, at det vækker mange følelser hos borgerne.

- Det er et anderledes forslag, end vi er vant til at høre. Men det var også meningen, forklarer Niels Erik Eskildsen til TV 2 / ØSTJYLLAND. Han mener samtidig det er paradoksalt, at utrolig mange borgere vil bo i Århus midtby, men hver gang der kommer et konkret byggeprojekt på banen, er der massiv modstand af alle mulige forskellige grunde. Derfor håber han på, at forslaget vil blive overvejet seriøst.

Hvis der på et tidspunkt kan dannes flertal for forslaget i byrådet, vil det stadig tage 20 år, inden ældreboligerne kan blive en realitet. Der skal nemlig gå 20 år fra de sidste lig er blevet begravet til de må graves op igen.