Ædru festival

Mens de fleste lader øllet flyde ned i stride strømme, er en lille gruppe parat til at hjælpe, hvis drikeriet tager overhånd.

Pepe er 61 år og ædru alkoholiker på 14. år.

Han er nok en af de eneste voksne mennesker på Skanderborg Festival, der ikke oplever smagen af øl, vin eller spiritus.

TV 2 | ØSTJYLLAND finder Pepe i en hvid telt-bod udenfor festivalområdet , hvor han står og informerer om AA (Anonyme Alkoholikere, red.).

- Alkoholen kostede mig et ægteskab og seks andre parforhold, forholdet til mine fire børn samt mit arbejde, fortæller han.

Tilværelsen som alkoholiker ramte bunden, da han den 11. september 1993 stod på taget af et højhus for at begå selvmord.

- Og det næste, jeg husker, er, at jeg bankede på døren hos en veninde, hvorefter jeg pludselig sad til et AA-møde, hvor jeg hørte mig selv kalde mig for en alkoholiker. Der ændrede mit liv sig, fortæller Pepe.

Han og de andre fra AA på festivalen ønsker ikke at pege fingre af folk, der drikker men er blot parate til at hjælpe og informere, hvis drikkeriet tager overhånd.

- Du har et problem, når alkoholen begynder at koste mere end penge, forklarer han og fortæller, at han nu har et godt forhold til sine børn og børnebørn, og at han på tredje år har en kæreste, som han mødte gennem AA.

<a href="http://www.tv2oj.dk/skanderborg_festival_2007.asp" target="_blank">Klik her for at komme til TV 2 | ØSTJYLLANDs site om Skanderborg Festival</a>