Advokat dømt for forsikringsfusk

En advokat fra Silkeborg er blevet idømt en betinget fængselsstraf for forsikringssvindel.

Det ligner den absolutte sociale nedtur for den 42-årige Silkeborg-advokat Kenneth Pilemann.

I april blev han erklæret personlig konkurs, og tirsdag dømte Vestre Landsret ham otte måneders betinget fængsel for forsikringssvindel.

Både konkursen og dommen betyder, at Kenneth Pilemann mister retten til at udøve advokatvirksomhed i de næste tre år.

Landsrettens dom tirsdag var en beskeden lempelse i forhold til byrettens dom fra november, idet landsretten gjorde hele dommen betinget af, at den 42-årige ikke begår strafbare forhold. Efter byrettens dom skulle han afsone 60 dage.

Kenneth Pilemann er kendt som forsvarer i en lang række kontroversielle sager, hvor rockere har været indblandet. Dommen tirsdag faldt, efter at advokaten og hans 57-årige slovenske bekendte og klient blev kendt skyldige i forsikringssvindel.

De har kendt hinanden siden 1991 og har blandt andet været partnere i en italiensk restaurant i Bjerringbro. I 2001 tog den 57-årige slovener efter aftale Kenneth Pilemanns Mercedes og kørte den til udlandet.

Advokaten anmeldte tyveriet og rejste krav om 350.000 kroner, men inden forsikringssummen blev udbetalt, var den 57-årige slovener blevet stoppet i bilen ved den østrigsk-slovenske grænse. Politiet fattede mistanke om forsikringssvindel, da den 42-årige advokat var kendt for en noget ekstravagant levevis, og banken havde da også kraftigt henstillet til ham om at skære ned på privatforbruget. /ritzau/