Advokat: Adoptionssag er løbet løbsk

Myndighederne har svigtet i sag om bortadoption af 6-årig pige fra Djursland, påstår advokat for pigens plejeforældre. Pigen bliver tirsdag sat på børnehjem.

Sagen om bortadoption af en seksårig pige fra Djursland er løbet løbsk, og myndighederne bærer ansvaret for, at pigen nu skal fjernes fra et trygt liv i en velfungerende plejefamilie. Det mener plejefamiliens advokat Hanne Ziebe, der langer kraftigt ud efter det tidligere Århus amt og Århus Kommune, efter hun har fået aktindsigt i en del af korrespondancen mellem
myndighederne og pigens biologiske mor.

- De har narret den biologiske mor til at bortadoptere pigen. Morens vrede på plejefamilien udspringer af et tilfælde, hvor de ikke sendte hende nogle feriebilleder, og i stedet for at bevare
overblikket har adoptionsafdelingen under det daværende amt og Århus Kommune pustet til situationen og manipuleret den ustabile mor til beslutningen, siger hun.

Af den e-mail-korrespondance mellem myndighederne og den biologiske mor, som advokaten har fået indsigt i, fremgår det ifølge Hanne Ziebe ikke, at en bortadoption betyder, at moren får endnu færre informationer om pigens liv.

- Myndighederne burde have taget en diskussion med moren om, hvad det bedste er for hende selv og hendes barn i stedet for bare at iværksætte den her katastrofe, siger hun, og peger på,
at alle erklæringer i sagen har talt til fordel for plejefamilien, der har skabt en tryg tilværelse for pigen, siden hun var 11 måneder gammel.

Den seks-årige pige skal efter planen fjernes fra sit hjem på Djursland tirsdag klokken 15 og anbringes på børnehjem, og i den anledning vil familie- og forbrugerminister Carina Christensen (K) blive præsenteret for 20.000 underskrifter, som private initiativtagere har indsamlet i protest mod beslutningen.

Trods kritik besluttede Adoptionsnævnet før pinse, at bortadoptionen skal forløbe som planlagt, mens ombudsmanden stadig overvejer, om han skal gå ind i sagen. Det var mandag ikke muligt at træffe relevante personer i Region Midtjylland og Århus Kommune.