Advarsel: Vær opmærksom på tåge og glatte veje i trafikken

DMI og Østjyllands Politi advarer om risiko for tåge med lav sigtbarhed og rimglatte veje i Østjylland søndag morgen og formiddag

Sådan her ser det ud ved Randers her søndag morgen. Der er risiko for endnu lavere sigtbarhed flere steder i Østjylland.

Hvis du er tidligt på færde i den østjyske trafik søndag morgen, så skal du være ekstra opmærksom. Sådan lyder rådet fra både DMI og Østjyllands Politi.

Der er nemlig risiko for tæt tåge og glatte veje.

Det kan være ekstra farligt, hvis tågen pludselig kommer, når man ikke venter den. Så trafikanterne skal bestemt være opmærksomme.

Anja Bodholdt, DMI

- Der er risiko for tåge mange steder. I Østjylland har vi målinger omkring Randers og Aarhus, der siger en sigtbarhed ned til 200 meter, siger vagthavende hos DMI, Anja Bodholdt, til TV2 ØSTJYLLAND.

- Men ikke langt fra dem ser sigtbarheden så ud til at være flere km, så det varierer meget. Det kan være ekstra farligt, hvis tågen pludselig kommer, når man ikke venter den. Så trafikanterne skal bestemt være opmærksomme, fortsætter hun.

Tænd lygter og kør pænt

Østjyllands Politi ønsker ligeledes at gøre bilisterne og andre, der færdes i trafikken, opmærksomme.

- Tågen øger risikoen for uheld, så vær særlig opmærksomme og sørg for, at jeres lygter er tændte og tilpas hastigheden efter forholdene, skriver politiet på Twitter.

Og den lave sigtbarhed er ikke den eneste udfordring i trafikken søndag. Stort set i hele regionen er der risiko for rimglatte veje.

- Det er kun i Midt-, Vest- og Sønderjylland, at der er positive temperaturer, så der er risiko for rimglatte veje i store dele af landet, siger Anja Bodholdt.

Det er tydeligt at se, det er koldt og muligvis glat her til morgen.