Advarer mod pædofile

Hjemmeside kan være legeplads for pædofile

Forældre bør passe på hjemmesiden mailven.dk, fordi den kan være hjemsøgt af pædofile, advarer Østjyllands Politi.

Hjemmesiden lader 12-14-årige børn søge efter jævnaldrende til venneforhold eller kærester.

- Det kunne være en perfekt legeplads for dem, der har pædofile tendenser, siger vicepolitikommissær Lars Jung fra afdelingen for person farlig- og IT-kriminalitet hos Østjyllands Politi til DR Østjylland.

Forældre skal derfor holde øje med, om deres børn bruger chatsider som mailven.dk. Og samtidig instruere de unge i, hvad de ikke skal gøre med netvenner.

- Man skal gøre sig bekendt med, hvad de unge mennesker kigger på, og hvem de skriver med, og fortælle dem om gode spilleregler. Man skal ikke opgive telefonnumre eller lade sig optage på webcam, fordi det kan få nogle vildt voldsomme konsekvenser, siger han.

Kan ikke erklæres ulovlig

På siden skriver ophavsmanden, at formålet er at søge mail- og pennevenner. Det er derfor ikke muligt at erklære siden ulovlig.

- Som udgangspunkt er den ikke lavet bevidst til, at det skal være en side, der skal bruges til utugtige forhold, siger Lars Jung.

Den meget brugte chatside for unge, Arto, har tidligere været debatteret, fordi pædofile har brugt siden til at komme i kontakt med unge. Men politiet samarbejder med Artos ansatte, om mulige pædofile bag skærmen.

DR Østjylland har kontaktet manden bag mailven.dk, men han ønsker ikke at deltage.