Åbning i buskonflikt

Der er nu mulighed for ,at busserne i Århus snart kører igen. Mandag sendte chaufførerne et udspil til ledelsen ved Århus Sporveje.

Chaufførerne er indstillede på at køre ud, hvis ledelsen går med til straks at rette op på fejl i sommervagtplanen, der strider mod arbejdsmiljøloven, og hvis den her og nu vil imødegå chaufførerne i deres kritik af den måde, som deres pauser er tilrettelagt, siger afdelingsformand i FOA, Kirsten Normann til Ritzau.

- Vi kigger meget positivt på det og har noteret os, at kravet om at udskyde sommerplanen ikke er med længere. Vi vil overholde alt, hvad der er af lov- og overenskomstmæssige bestemmelser inklusive arbejdsmiljøloven, og hvis der er fejl og mangler i forbindelse med det, vil vi rette det så hurtigt som muligt, siger direktør ved Århus SporvejeTorben Høyer.

Han siger dog til TV 2 l ØSTJYLLAND at ledelsen ikke sætter sig forhandlingsbordet en 3. gang, hvis ikke busser kører igen.

Chaufførerne er blandt andet sure over, at nogle af deres pauser er lagt, så de først holder frokostpause umiddelbart før, de har fri og kan gå hjem. Hen over weekenden arbejdede chaufførernes fagforening FOA, der forhandler på vegne af chaufførerne, på et udspil, der på en række punkter forsøger at komme ledelsen i møde. Udspillet blev mandag morgen mailet til direktør i Århus Sporveje, Torben Høyer.

I udspillet foreslår chaufførerne blandt andet, at alle chauffører får kendte møde og sluttider, at pauser skal placeres, så de har reel værdi, at chaufførerne har fri mindst hver anden weekend, og at de højst har vagter af ni timers varighed. FOA har tidligere besluttet at rejse en række konkrete sager for medlemmerne. Det gælder bl.a. chauffører, der har fået deres arbejdstid tilrettelagt uden, at der er taget hensyn til særlige helbredsmæssige problemer og tjenester med meget lange arbejdsuger på op til 57 timer på seks dage.