ABBA tryner århusiansk show

Mindst to populære danske shows rammes af forbud udstedt af ABBA-imperiets advokater og pladeselskab.

To shows - et dansk og et show, hvis management er dansk - som i mange år har begejstret publikum med deres respektfulde kopier af ABBAs uopslidelige pop-sange, er begge ramt af et krav om, at varemærket ABBA straks fjernes fra show- og gruppenavn.

I sidste uge meddelte Universal Music, der sammen med Polar Music ejer alle rettigheder til ABBA-brandet, at man agter at slå hårdt ned på de bands og shows, der bruger ordet Abba i band- eller showtitel.

Det handler globalt om i hundredvis af bands og shows, men i første omgang har selskabet rejst kravet overfor 15 shows - og blandt disse altså også de to dansk baserede showa. Det største af de to nævnte er ABBA World Show, hvis management er CSB Island Intertainment ApS på Fanø. Showet præsenterer svenske musikere, dansere og et britisk symfoniorkester.
Showet har netop været i Sydamerika og er i øjeblikket på turné i USA.

- Vi ligger i øjeblikket i forhandlinger med Universal i Sverige, og mens disse forhandlinger står på, har jeg ingen kommentarer, siger Kenneth Foldgaard til kpn.dk.

Ønsker ikke at kommentere selskabets krav
Heller ikke Universal i Sverige har ønsket at kommentere selskabets krav, men det Århus-baserede ABBA Revival Band - har valgt at kaste håndklædet i ringen.

- Vores advokat har rådet os til at indordne os og ændre navn. Så vi er gået i tænkeboks og overvejer en masse muligheder", siger Flemming Hagen Gregersen, der i 20 år har givet 20-30 årlige koncerter i ind- og udland med det Århus-baserede ABBA Revival Band.

Bandet begyndte for sjov til en havefest, blev til Abbaformidlingen og siden ABBA Revival Band - men nu er det slut med at bruge det navn.

- Vi skal have fundet et nyt navn, men har tilladelse til at skrive f.eks ABBA tribute band i en linje under navnet. I begyndelsen krævede selskabet 5 pct. af vores omsætning for dette, men det krav er nu droppet", siger Flemming Hagen Gregersen til kpn.dk og tilføjer, at bandet har søgt ABBA-folkene om officiel godkendelse af bandet.

Kilde: kpn.dk