Aastrup: Udvid hele motorvejen

Michael Aastrup Jensen (V) vil have en fuld udvidelse af E45 i Østjylland

Fredag har Business Region Aarhus' Mobilitetskommission fremlagt sin rapport om trængselsproblemerne på E45, og rapporten dokumenterer, at der er behov for en udvidelse af E45 i Østjylland.

Michael Aastrup Jensen, der er folketingsmedlem og opstillet i Østjyllands Storkreds, vil nu samle alle østjyske folketingskandidater til snak om en fuld udvidelse af E45 i Østjylland.

- Rapporten overrasker mig egentlig ikke synderligt, for det er jo noget, jeg længe har vidst. Jeg har adskillige gange opfordret transportministeren til at finde en løsning på problemet, men der er ikke sket noget. Med denne rapport vil jeg nu tage kontakt til alle de østjyske folketingskandidater på tværs af partiskel for at lave en aftale om en fuld løsning. Jeg vil bede dem om at indgå en aftale om, at hvem end der vinder regeringsmagten, så skal vi sammen arbejde for en fuld løsning på trængselsproblemet og en udvidelse af E45, siger Michael Aastrup Jensen i en pressemeddelelse.

Se: Rapport: Behov for E45-udvidelse

Transportministeren, Magnus Heunicke (S), besøgte tidligere på måneden Østjylland, og her lovede han at kæmpe for en investering på en halv milliard kroner til udvidelse af en del af E45 i Østjylland. Men de penge rækker ikke til en udvidelse af hele motorvejsstrækningen i hele Østjylland.

- Jeg vil opfordre mine østjyske kollegaer til, at vi står sammen om Østjylland og får lavet en fuld løsning på det enorme trængselsproblem, vi har. Det nytter ikke noget med en halv og midlertidig løsning. Mobilitetskommissionen foreslår blandt andet en udvidelse fra Vejle til Randers, og det mener jeg kun kan gå for langsomt. Det er altafgørende for vores område, at vi kan sikre fremkommelighed og god infrastruktur. Det er nemlig med til at skabe vækst og arbejdspladser, siger Michael Aastrup Jensen.

Bag rapporten står de 11 kommuner i Business Region Aarhus i samarbejde med repræsentanter for erhvervslivet, ligesom Transportministeriet har indgået i Mobilitetskommissionens førergruppe og har bidraget med faglige input til arbejdet.

Du kan læse hele rapporten her.