Aarhusiansk app runder 150.000 brugere - nu investerer bank 25 millioner

Danske Bank investerer stort i aarhusiansk firma

Et lille aarhusiansk iværksætter-firma har vokset sig stort og eftertraget.

I centrum er appen Spiir, der på et år er vokset fra 35.000 brugere til 150.000 brugere.

Appen har tiltrukket Danske Banks opmærksomhed, og banken investerer nu et tocifret millionbeløb i at videreudvikle appen. 

Produktchef hos Spiir, Ida Sølvbjærg Wolffram, fortæller om Danske Banks investering

Det betyder blandt andet, at folkene bag Spiir skal til at hyre 35 nye ansatte. Det er en del for et firma, der i dag består af 15 mennesker.

- Det er rigtig stort, og jeg er personligt meget stolt. Det har været en lang rejse henimod noget, vi tror rigtig meget på. Vi kommer til at komme ud til resten af Norden, siger Rune Mai, der er medejer af Spiir, til TV2 ØSTJYLLAND.

I forbindelse med nyansættelser vil Spiir blandt andet lede efter kompetente udviklere på de videregående uddannelser i Aarhus og omegn - eksempelvis Aarhus Universitet og Erhvervsakademierne.

Appen giver unge mulighed for at leve det liv, de gerne vil, med de penge de har, lyder det fra Rune Mai.
Appen giver unge mulighed for at leve det liv, de gerne vil, med de penge de har, lyder det fra Rune Mai.

Personlig penge-assistent

Spiir er en gratis-app, der automatisk holder øje med bankposteringer og fortæller brugeren om hans eller hendes forbrugsmønster.

Målet med appen er at hjælpe unge mennesker med at få styr på økonomien.

- Den giver unge mulighed for at leve det liv, de gerne vil, med de penge de har. Vi har lavet en underholdende app, der automatisk gør unge bevidste om økonomi, siger Rune Mai til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Jeg er så glad for investeringen fra Danske Bank, fordi vi kan sætte endnu mere fut under den udvikling, der gør at mennesker kan styre deres penge digitalt. 

Målsætningen for 2019 er en samlet brugerbase på 750.000 brugere, lyder det fra Guðmundur Hreiðarsson og Rune Mai, der sammen ejer Spiir.
Målsætningen for 2019 er en samlet brugerbase på 750.000 brugere, lyder det fra Guðmundur Hreiðarsson og Rune Mai, der sammen ejer Spiir.

Vil skabe stor, digital platform

Idéen er, at Spiir skal indtage rollen som brugerens penge-assistent uden løftede pegefingre eller formaninger.

Spiir kræver adgang til brugerens kontooplysninger, og det kan måske virke lidt afskrækkende på mange potentielle brugere. Ifølge Rune Mai har folkene på bag appen dog brugt mange penge på at investere i forbrugersikkerhed. 

Pengene fra Danske Bank skal også bruges til at videreudvikle platformen ‘Nordic API Gateway’.

Her er målet at skabe den førende platform i Norden for integrationer mellem bankernes API’er og kundeløsninger.

- Platformen gør det muligt for dig at hente oplysninger om købshistorik og saldo fra enhver bank i Norden, siger Rune Mai til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Vi regner med, at det her skal blive en de facto platform for alle, der kan bruge kontooplysninger til at gavne deres kunder. 

Spiirs målsætning for 2019 er en samlet brugerbase på 750.000 brugere, der er i zen medderes økonomi.