Aarhus Universitet styrkes

Handelshøjskolen i Århus skal fremover være en del af Aarhus Universitet.

Tre store universiteter, Københavns og Aarhus universiteter samt Danmarks Tekniske Universitet, skiller sig ud i fremtidens landskab på området.

Det står klart, efter at videnskabs- minister Helge Sander (V) onsdag fremlagde resultatet af månedlange drøftelser om universiteternes fremtid.

En stor del af de planlagte fusioner har været på plads længe. Men det står nu klart, at Handelshøjskolen i Århus kommer ind under Aarhus Universitet, mens Handelshøjskolen i København ligesom IT-Universitetet fortsætter på egen hånd.

- Med det nye danmarkskort får vi tre store universiteter, som ressourcemæssigt vil ligge blandt Europas største. Det vil styrke mulighederne for at fastholde og tiltrække dygtige studerende og forskere, siger Helge Sander.

Cirka to tredjedele af den offentlige forskning og universitetsuddannelse vil fremover foregå på de tre største uddannelsessteder. /ritzau/

EKSTRA:Se universiteternes nye danmarkskort ved at klikke - <STRONG><A href="http://videnskabsministeriet.dk/site/forside/nyheder/Aktuelle-temaer/nyt-danmarkskort-for-universiteterne/universiteternes-nye-danmarkskort" target=_blank>her!</A></STRONG>