Aarhus-færge sættes ind

Det bliver en tidligere Aarhus-Kalundborg-færge, der midlertidigt skal erstatte Stena Jutlandica efter kollision

Arkivfoto

Færgen M/S Ask, der tidligere har sejlet mellem Aarhus og Kalundborg sættes ind på ruten Frederikshavn-Göteborg.

Efter kollisionen mellem passagerfærgen Stena Jutlandica og det danske tankskib Ternvind natten til søndag er det lykkedes for Stena Line at finde en ny færge som substitut, indtil Stena Jutlandica er klar.

Til og med 2. august vil turen således blive taget af M/S Ask, der både vil kunne fragte gods og passagerer. Hovedvægten bliver dog på fragt, skriver Stena Line i en pressemeddelelse.

Se: Grenaa-færge får travlt

- Med M/S Ask på plads kan vi flytte mere gods fra Stena Danica, så hun kan sejle med flere passagerer og biler, lyder det fra Niclas Mårtensson, der er vicedirektør i Stena Line.

Han forklarer, at omrokeringen er en af fordelene ved selskabets store linjenet.

Sejlende mellem Kalundborg og Aarhus kan måske huske den gamle færge, der altså nu bliver hevet til Danmark igen.

"Ask" var søsterfærge til "Urd" og blev i sin tid kendt som en af uheldsfærgerne mellem Aarhus og Kalundborg.

Se også: Tager forsinkelse med ro

De talrige færgeuheld med blandt andet påsejling af havneanlæg gav daværende trafikminister Kaj Ikast (K) tilnavnet "Kaj-i-kaj-kast".

M/S Ask sejler lige nu Stena Lines linje mellem Travemünde i Tyskland og Liepaja i Letland. Det er tidligere blevet udnævnt til at skulle efterfølge Stena Scanrail under høsten. Det sejler mellem Göteborg og Frederikshavn.

M/S Ask sejler nu under dansk flag, men det vil blive omdøbt til Stena Gothica og samtidig komme til at sejle under svensk flag.