80 firmaer søger kinesisk partner

80 midtjyske virksomheder har bedt om at blive matchet med en kinesisk virksomhed for at komme ind på det kinesiske marked.

I forbindelse med Verdensudstillingen i Shanghai har Region Midt sammen med Innovation Lab i Århus lanceret et netværk, hvor virksomhederne kan komme i kontakt med en kinesisk partner.

- Der tikker hele tiden nye virksomheder ind, så vi er meget tilfredse med interessen for netværket, siger chef for konceptudvikling i Innovation Lab, Mads Ellegaard.

De 80 små og mellemstore virksomheder har det til fælles, at de beskæftiger sig med grøn og bæredygtig teknologi eller arbejder med velfærdsområderne.

- De vil vide noget om mulighederne for produktion eller muligheden for at samarbejde med en virksomhed, så man kan afsætte sine egne produkter. Uanset målet, så kan man henvende sig til os, så skal vi nok finde ud af, hvem man skal i kontakt med, forklarer Mads Ellegaard.

<b>Holder møder med nye partnere</b>
Matchningen munder ud i en uge på Verdensudstillingen, hvor virksomhederne kan holde møder med de nye partnere.

- Vi sørger for det hele derude med vores kontakter. Det eneste virksomheden skal gøre er at betale sin flybillet til Kina, siger Mads Ellegaard.

I dag er det iøvrigt Danmarks dag ved Verdensudstillingen i Shanghai og med et royalt besøg som trækplaster skal dagen netop sætte yderligere focus på dansk forbrug og vækst forenet med bæredygtighed og social ansvarlighed.

<i>Kilde: P4 Østjylland</i>