60 børn mangler stadig julehjælp

Østjyske børnefamilier står endnu uden julehjælp, mens indsamlingen hos Mødrehjælpen slutter i morgen

Mødrehjælpens juleindsamling synger på sidste vers. I morgen, tirsdag, er sidste dag, hvor man kan støtte indsamlingen. Men stadig 60 berettigede børn fra familier i Region Midtjylland kan risikere ikke at modtage julehjælp, og dermed er både julemad eller julegaver på spil.

- Vi oplever en velvilje hos folk, men vi er desværre ikke helt i mål til at hjælpe alle berettigede. Der mangler det sidste nøk for at få de sidste familier med, siger Pernille Kristoffersen, der er rådgivningschef i Mødrehjælpen til tv2oj.dk.

Der er dog sket et ryk hen over weekenden. I fredags stod hele 332 børn i regionen til at måtte undvære at få julehjælp.

- Vi er nemlig rigtig godt på vej, og det er vi super glade for. Men selvom der er rigtig mange, vi kan hjælpe nu, så vil vi gerne hjælpe dem alle og give dem alle en god jul. Vi håber på, at når folk har været ud at købe den sidste julegave, at hvis de så har bare har de sidste 50 kroner til overs, at de så vil bruge dem på en gave til de børn, der ikke får nogen. Alle små beløb har ret, så det håber vi på, siger Pernille Kristoffersen.

Flere søger om julehjælp hos Mødrehjælpen

Flere end sidste år

Hele 1.523 familier har i år søgt om julehjælp hos Mødrehjælpen, og i Region Midtjylland er der 10 procent flere ansøgere end sidste år. Sidste år kom organisationen i mål med indsamlingen den 22. december, så alle berettigede familier fik den hjælp, de havde søgt. Men det kan godt bekymre rådgivningschefen, at der bliver flere ansøgere, når hjælpen i år endnu ikke er i hus.

- Ja, det er altid med neglene helt inde i munden, at vi sidder her sidst i december for at se, om det går op. Og det er bekymrende, at tendensen er stigende. En del af det er nok, at der er flere, der er blevet opmærksomme på den hjælp, vi yder. Det gør, at vi skal kæmpe ekstra. Men vi kan også se, at der er flere berettigede familier, så det betyder selvfølgelig, at der er en stigende tendens, siger Pernille Kristoffersen.

Julehjælpen består af 400 kroner til julemad og 400 kroner per barn til en julegave. På landsplan er der 268 børn, der mangler at få julehjælp hos Mødrehjælpen.

glatte veje glat vej trafik vinter

play Risiko for spejlglatte veje mandag morgen: Der kan lokalt falde isslag i nat

Nick Hækkerup

Regeringen vil indføre krav om isolation efter rejser

Jørn Okbo jazzbutikken

play VIDEO: Mød manden der satte Aarhus på jazzens verdenskort

Fatma Cetinkaya

play Farvel til politik: Fatma Cetinkaya genopstiller ikke

20200910-094247-A-1920x1280we

Britisk coronamutation fortsætter stigning i Danmark

snebold

playSøndag bliver sidste vinterdag i denne omgang