54 ton fyrværkeri konfiskeret

Dom over fyrværkeri-importør fra Them skærpet til seks måneders betinget fængsel - men han må fortsat handle med raketter og romerlys.

Vestre Landsret har med en dom konfiskeret over 54 ton fyrværkeri, der blev opbevaret ulovligt i nogle lagerhaller i Them ved Silkeborg. Samtidig fik ejeren en dom på seks måneders betinget fængsel og en bøde på 200.000 kroner.

Landsrettens dom er en skærpelse i forhold til byrettens dom, men den 46-årige slap dog for anklagemyndighedens krav om, at han skulle frakendes retten til professionelt at beskæftige sig med fyrværkeri.

Ejeren, en 46-årig mand fra Them, importerer og sælger fyrværkeri gennem forskellige firmaer. I 2003 importerede han godt 43 ton knaldfyrværkeri via containerhavnen i Århus, selvom han ikke havde tilladelse til netop disse kategorier af fyrværkeri.

Under efterforskningen af den ulovlige import fandt politiet frem til nogle lagerhaller i Knudlund, hvor den 46-årige opbevarede mange ton fyrværkeri, selvom han ikke havde de nødvendige tilladelser. Igen i 2004 fandt politiet store mængder fyrværkeri hos den 46-årige. /ritzau/