50.000 støttekroner til Boomwhackers

To skoler modtager penge til at gøre naturfaglige fag nyskabende. Elever i Hammel skal lege med rør kaldet Boomwhackers.

To østjyske skoler har fået kontant betaling for at tænke i nye og kreative baner i de naturfaglige fag.

Det drejer sig om Kristrup Skole ved Randers og Skovvangskolen i Hammel, som henholdsvis har modtaget 161.400 kroner og 50.000 kroner fra "Skolen for Fremtiden".

Kristrup Skole har modtaget pengene, fordi de ønsker at synliggøre det naturvidenskabelige felt i undervisningen.

Dette skal gøres ved hjælp at webcams, elektroniske mikroskoper og andet. Som et eksempel nævnes det, at eleverne kan få en bedre forståelse af naturen ved at tage et billede af en blomst hvert femte minut for på den måde at med egne øjne at kunne se en blomst, der springer ud.

Skovvangskolen i Hammel er med Korsholmskolen i Hinnerup og Lisbjerg Skole i Århus gået sammen om et projekt, der skal forbinde fysik, musik og dans i undervisningen.

Omdrejningspunktet er rør i forskellige farver og størrelse, og som afgiver forskellige lyde, når man slår på dem eller med dem.

Hver elev skal efter planen udstyres med en "Boomwhacker", som rørene kaldes.

Bag "Skolen for Fremtiden" står en række private virksomheder, der ønsker at fremme undervisningsmetoderne i grundskolen.

I alt har seks skoler fået støtte til en samlet sum af 734.877 kroner.

Læs meget mere på <a href="http://www.skolenforfremtiden.dk" target="_blank">www.skolenforfremtiden.dk</a>, hvor du kan klikke dig rundt og læse om projektet og se begrundelserne for støtten til de enkelte skoler.

<a href="/files/billeder/uddannelse/folkeskolen/boomwhackers2" target="_blank">Klik her og se et stort billede</a>