4.200 ansatte har fået ny direktør

Hospitalsenhed Midt har fået ny direktør. Det bliver Thomas Balle Kristensen, som har været konstitueret direktør siden september

Tilbage i september valgte Region Midtjylland at afskedige ledelsen for Hospitalsenhed Midt, som Regionshospitalet i Silkeborg og Hammel Neurocenter hører under - samt hospitalerne i Viborg og Skive.

- Årsagen er, at parterne ser forskelligt på den strategiske ledelse og udvikling af sundhedsvæsenet i Region Midtjylland, fortalte regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen dengang.

Siden den 10. september har Thomas Balle Kristensen fra Galten været konstitueret direktør – og nu også fast fremover.

- Jeg har fået en rigtig god start og et tillidsfuldt forhold med alle ansatte på hospitalet, fortæller Thomas Balle Kristensen til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter.

- Det allervigtigste er, at Hospitalsenhed Midt er - og skal blive ved med at være - patienternes hospital.

Thomas Balle Kristensen er 43 år. Bor i Galten med sin kone og tre børn.
Thomas Balle Kristensen er 43 år. Bor i Galten med sin kone og tre børn. Foto: Niels Aage Skovbo

Samarbejdet med patienterne er altafgørende for den nye 43-årige hospitalsdirektør.

- Vi skal udvikle vores samarbejde med patienterne - både de patienter, som er i stand til at medvirke aktivt i deres eget sygdomsforløb, og de patienter, som har allermest brug for vores indsats, fortæller han.

Klar til besparelser og omstillinger

Der er i alt 4.200 ansatte i Hospitalsenhed Midt – og her er man i gang med at gennemføre en række besparelser og omstillinger, som Thomas Balle Kristensen allerede har været med til at føre ud i livet.

- Der er en lang række omstillinger og besparelser, som er vedtaget. Og som er en vigtig del af det, jeg har arbejdet med de sidste måneder. Det har været at lægge planer for, hvordan det bliver ført ud i livet.

quote Vi skal have et højt ambitionsniveau og det er med vanskelige vilkår. Vores opgave er ikke nem, men det skal ikke afholde os fra at stile højt på patienternes vegne.

Thomas Balle Kristensen, direktør, Hospitalsenhed Midt

Men selvom det vil kunne give nogle udfordringer, så skal barren sættes højt.

- Vi skal have et højt ambitionsniveau, og det er med vanskelige vilkår. Vores opgave er ikke nem, men det skal ikke afholde os fra at stile højt på patienternes vegne, siger Thomas Balle Kristensen.

Stor opbakning til ny direktør

Det er en bred repræsentation af medarbejdere og ledere fra Hospitalsenhed Midt og Region Midtjylland, der har valgt Thomas Balle Kristensen som den nye direktør.

 - Det har været en god proces i bedømmelsesudvalget, og jeg er godt tilfreds med valget af Thomas. Selvom jeg kun kender Thomas fra kort tids samarbejde, er jeg sikker på, at vi vil få et fortrinligt samarbejde i hospitalsledelsen og med ledere og medarbejdere i hele Hospitalsenhed Midt, siger lægefaglig direktør Claus Brøckner Nielsen i en pressemeddelelse.

Også koncerndirektør Ole Thomsen tror på, at den Thomas Balle Kristensen kan løfte de svære opgaver, der ligger forude.

- Som ny direktør har han mange store og komplekse opgaver foran sig, og der er ingen tvivl om, at opbakning fra medarbejdere og koncernledelse er vigtig, for at finde gode løsninger, siger koncerndirektør Ole Thomsen, der glæder sig meget til samarbejdet.

quote Jeg har en stærk tro på, at vi kan udrette helt fantastisk meget på det her hospital. Jeg har en stor vilje til at videreudvikle Hospitalsenhed Midt.

Thomas Balle Kristensen, direktør, Hospitalsenhed Midt

Gift, har tre børn og bruger meget tid i en kajak

Thomas Balle Kristensen går til opgaven med en stor tro på, at han kan føre videre i en positiv retning.

- Jeg har en stærk tro på, at vi kan udrette helt fantastisk meget på det her hospital. Jeg har en stor vilje til at videreudvikle Hospitalsenhed Midt, siger han.

Thomas Balle Kristensen er uddannet cand.scient.pol. og bor til dagligt i Galten med sin kone og tre børn. Jobbet som leder fylder meget.

- Jeg kan godt lide at arbejde som leder. Det fylder meget i mit liv. Min familie betyder også meget for mig, og jeg vil gerne have en aktiv fritid og bruger meget tid på at ro i kajak, siger Thomas Balle Kristensen.

Den nye direktør har tidligere arbejdet som planlægningschef på Aarhus Universitetshospital, administrationschef og chef for byggeri på Regionshospitalet i Horsens.

Senest har han været hospitalsdirektør i Præhospitalet, som står for ambulancer, beredskab og lægebiler i Region Midtjylland.

Regionshospitalet Silkeborg modtog torsdag prisen for Danmarks bedste mindste hospital for sjette år i træk af Dagens Medicin. 

- Vi har nogle rigtige gode hospitaler i Region Midtjylland - ja faktisk de bedste, lyder det fra Anders Kühnau. 

Aarhus Universitetshospital modtog torsdag prisen, som landets bedste hospital for 11. gang i træk. Se prisuddelingen herunder:

VIDEO: Byggesjusk, massive besparelser, manglende aircondition og aflyste operationer på stribe. De dårlige sager har stået i kø på Aarhus Universitetshospital i Skejby. Men alligevel blev hospitalet kåret som landets bedste for 11. gang ud af 12 mulige.