42 katte aflivet

Op mod halvdelen af de næsten et hundrede katte, som blev fjernet i torsdags fra en ejendom ved Voel er nu blevet aflivet.

Kattene har været udsat for massivt vanrøgt og levede i deres egen afføring indtil de blev fjernet af dyrenes beskyttelse.

De første meldinger lød på at kattene var i god stand, men det viser sig nu at flere af kattene er så syge at de skal aflivet. 42 af de 92 katte er allerede aflivet. De lider af diarre, øjenbetændelse, vejrtrækningsbesvær og så kan flere af kattene ikke finde ud af at begå sig blandt mennesker. Derfor vil det være nærmest umuligt at få kattene afsat familier. Det forventes at flere af kattene vil blive aflivet i de kommende dage.

Torsdag skred Dyrenes Beskyttelse ind mod grov vanrøgt på en ejendom i Voel. Her havde 94 katte boet alene i flere måneder uden at de var blevet passet forsvarligt. Gulvene var dækket af katte lort.

En kvinde havde lejet sig ind i ejendommen i 2008 for at avle den særlige racekat Bengal katten, men huset, hvor kattene i denne uge blev fundet, bar tydeligt præg af, at projektet er løbet løbsk. Ejeren af ejendommen, Anne Lis Toft, mener ikke, huset igen vil blive beboeligt før tidligst engang næste år.

Kvinden er blevet meldt til politiet for vanrøgt og hærværk mod den ejendom hvor kattene hun boede.