35-årig blev smidt ud af Hjemmeværnet

Den mand, som mandag skød mod politiet, blev smidt ud af Hjemmeværnet efter en lignende episode.

Igår skød den 35-årige mand mod politiet i Marselisborgskoven. Politiet måtte desuden evakuere store dele af et villakvarter i Højbjerg af frygt for, at manden havde sprængstoffer på sin bopæl.

Og det var ikke første gang, den 35-årige løb rundt med et gevær og løs ammunition. I perioden fra 1992 til 1996 var han medlem af Hjemmeværnet på Sydfyn. Men her blev han i følge TV2/Østjyllands oplysninger smidt ud på grund af en episode, som ligner den i Marselisborgskoven.

Hvad der præcis skete må Hjemmeværnet ikke fortælle på grund af navneforbud i sagen, men hammeren falder, hvis medlemmer på egen hånd går ud og leger krig.

- Det kan vi overhovedet ikke tolerere, så der er meget kort proces. I sådan en situation vil vi tage ud at hente mandens våben, hvis politiet ikke allerede har det. Vi vil hente hans ammunition og hans udrustning, og så er han faktisk smidt ud af hjemmeværnet, forklarer Jens Sund, der er chef for Hærhjemmeværn Østjylland.

Manden brugte en M75-riffel. Det er et hjemmeværnsgevær, men den 35 årige forklarede i går, at han havde købt det på det illegale marked.