300.000 kr. fra Brugsens kunder til øko-fremstød

Kunderne i SuperBrugsen skaffede onsdag 300.000 kroner til økologi, så flere landmænd, der overvejer at blive økologiske, kan få hjælp til det.

Forbrugerne stemte på økologi med deres indkøbsvogne, da SuperBrugsen donerede en del af omsætningen til at give en række landmænd en kickstart til økologien.

Butikkerne sælger økologi som aldrig før, og der er ikke tilstrækkeligt med økologiske landmænd til at dække forbrugernes efterspørgsel. Der mangler i øjeblikket mindst 250 økologiske
landbrug. Fortsætter væksten i salget, så bliver der alvorlig mangel på økologiske varer.

En af de store spillere på det økologiske marked, SuperBrugsen, donerede derfor onsdag 20 procent af dagens salg af økologiske produkter til Økologisk Landsforening. Pengene går ubeskåret til "omlægningstjek", hvor en økologikonsulent sammen med landmanden gennemgår gården fra A til Z. Det skal give landmanden overblik over, hvordan hans egen gård vil hænge
sammen som økologisk bedrift.

Der blev onsdag handlet økologisk i Superbrugsen for 1,5 millioner kroner, hvilket var en stigning i omsætningen på næsten 40 pct. i forhold til samme dag sidste år. Dermed bliver der 300.000 kroner til omlægningstjek for landmænd, der overvejer økologien.

/ritzau/