300 forældre holdt børnene hjemme

Forældre i Ny Skanderborg Kommune boykottede i går daginstitutionerne i protest mod besparelser.

Forældre i Ny Skanderborg Kommune red i går med på protestbølgen mod nedskæringerne i kommunernes budgetter, skriver Horsens Folkeblad.

Der var bl.a. forældre, som arrangerede sid-ned-strejke foran rådhuset, og de, som ikke kunne være med i selve demonstrationen, blev opfordret til at holde deres børn hjemme fra vuggestuer, børnehaver og fritidshjem for en dag.

Birgitte Dyreborg, som var en af hovedkræfterne bag gårsdagens protest, oplyser til Folkebladet, at ca. 300 forældre fra hele storkommunen holdt deres børn hjemme.

- Det er endnu et bevis på, at denne aktion har sin berettigelse. Vi er mange, der er frustrerede over, hvad politikerne laver, siger Birgitte Dyreborg til avisen.

Mandag aften besluttede pædagoger og pædagogmedhjælpere i Ny Skanderborg, at de ikke vil nedlægge arbejdet i dag, men arbejde normalt. De opfordrer dog forældrene til at hente deres børn tidligt og deltage i eftermiddagens demonstrationer i Århus eller Silkeborg.

Få de seneste nyheder om konflikten i dagens og aftenens udsendelser på TV2 | ØSTJYLLAND og på vores særlige hjemmeside <A href="http://www.tv2oj.dk/minisites.asp?SideId=1219"><STRONG>Aktioner mod besparelser</STRONG></A>.