30 opdateringer undersøges

Østjyllands Politi undersøger omkring 30 ytringer på sociale medier i kølvandet på terrorangrebet i København

Foto: Colourbox

Torsdag kom det frem, at det ikke var strafbart, da en 27-årige aarhusianer med palæstinensisk baggrund lavede en hyldest til den formodede gerningsmand bag terroranslaget i København, oplyser Anklagemyndigheden.

Men hos Østjyllands Politi er man nu i gang med at undersøge andre lignende sager. Politiet har nemlig modtaget omkring 30 henvendelser, der går på, hvordan folk har ytret sig på sociale medier i kølvandet på terrorhandlingerne i København.

- Vi har fået mange henvendelser, i omegnen af 30, fra folk, der er faldet over noget på Facebook, siger politikommissær Helle Fly Edelbo fra Østjyllands Politi til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se også: Straffes ikke efter opdatering

Hun fortæller, at man ifølge Straffelovens paragraf 136 stk. 2 har mulig for at rejse sager efter ytringer på for eksempel Facebook.

- Man har defineret det i København som terror, og derfor kan man straffe dem, som offentligt billiger terror. Man skal selvfølgelig ind og se på den konkrete sag, og hvad der er blevet sagt eller skrevet, siger Helle Fly Edelbo.

Østjyllands Politi efterforsker de 30 henvendelser, og det er for tidligt at sige, om der bliver rejst sager i nogle af dem.