2530 kroner i leje for væddeløbsbanen

Århus Kommune lejer 176.000 kvadratmeter ud til Jydsk Væddeløbsbane for blot 2530 kr. om året. Hør kritikken fra Venstres byrådsmedlem Laura Hay

Jydsk Væddeløbsbane betaler blot et 2.530 kr. om året for at leje et 176.000 kvadratmeter stort område midt i Marselisborg-skovene på en af byens dyreste adresser. Det skriver
JP Århus

Det er Venstres byrådsmedlem Laura Hay, som har bedt om et overblik over, hvor store indirekte kulturtilskud byens kulturtilbud får.

- Det springer i øjnene, at væddeløbsbanen betaler mindre på et år, end en studerende betaler for en studielejlighed pr. måned. Vi kunne næppe få et mere markant udtryk for, at der gives rigtigt mange penge i indirekte støtte, siger Laura Hay, der dog ikke mener, at den lave leje er ulovlig.

Men hun vil have fastsat markedslejen for området for på den måde at kunne se, hvor stort et inddirekte tilskud kommunen giver til væddeløbsbanen.

- En væddeløbsbane er ikke højest på vores prioritetsliste, så det ville være paradoksalt, hvis det viser sig, at det reelt er det kulturtilbud, der får den højeste støtte, siger Laura Hay.

Kulturrådmand Flemming Knudsen påpeger, at byrådet har indgået kontrakten før hans tid, og at han ikke kan ændre den, da kontrakten løber til 2030.