25 sygedage om året

Mens nogle skoler døjer med 25 dages sygefravær om året fra lærerne, klarer andre århusianske skoler sig med 10 sygedage.

Der er stor forskel på, hvor ofte lærerne er syge på de enkelte Århus-skoler.

Århus Stiftstidende har gennemgået de seneste kvalitetsrapporter for samtlige skoler for at sammenligne lærernes sygefravær.

Selv om det generelle sygefravær falder, som vi beskrev lørdag, afslører sammenligningen endda meget store lokale forskelle.

I den gode ende finder man skoler som Elev Skole, Engdalskolen, Tranbjerg Skole, Lisbjerg Skole og Skåde Skole med et lærerfravær på under 10 kalenderdage om året.

I den modsatte ende ligger Vejlby Skole, Skødstrup Skole og Læssøesgades Skole med et fravær på helt op til 25 kalenderdage i skoleåret 2008/09. Omregnet til arbejdsdage svarer det til fire ugers fravær fra eleverne i gennemsnit pr. lærer.

»Det er et klart for højt fravær, og det er en indikator af problemer med arbejdsmiljøet, som betyder, at man trives dårligt og føler sig stresset og dermed lettere melder sig syg,« siger Niels Egelund, lærer, psykolog og centerleder på Danmarks Pædagogiske Universitetsskole, til avisen.