24 indbrud i biler - på en nat

Se video: Politiet advarer mod at efterlade værdigenstande i biler. Der sker usædvanligt mange indbrud for tiden.

Et indbrud i timen. Det er resultatet af et travlt døgn for indbrudstyvene - og for politiet. I det seneste døgn har Østjyllands Politi modtaget 24 anmeldelser om tyveri fra personbil/er og varebiler fordelt over hele politikredsen.

Der er typisk stjålet bærbare PC-er, betalingskort, punge og navigationsudstyr.

- Vi opfordrer fortsat borgerne til ikke at efterlade synlige effekter/værdier i bilen, lyder det fra politiets pressetalsmand, politikommissær Mogens Brøndum. Hver gang, der er omtale af indbrud i biler, falder antallet af indbrud markant - måske fordi borgerne bliver bedre til at passe på ikke at efterlade værdigenstande synligt i bilen, fortæller han.

<b>Litauere tegner sig for stor del af indbrud</b>
Østjyllands Politi har i år rejst 95 sigtelser for indbrud i biler. Af dem er de 25 sigtelser rejst mod borgere fra Litauen. Mogens Brøndum understreger, at 25 sigtelser ikke nødvendigvis er det samme som 25 personer. Der kan godt være rejst flere sigtelser mod en enkelt person.

<b>Antallet af indbrud falder generelt</b>
Der har her i sommermånederne været en markant stigning i tyveri fra biler, men i forhold til samme periode i 2009 (første 7 måneder) 9 har der været et samlet fald i tyverierne på 13,6 %, oplyser Østjyllands Politi.