24-årig østjyde anholdt i 'Kundby-sag'

24-årig mand fra Østjylland anholdt i den mørklagte 'Kundby-sag'. Han har ifølge TV 2 | ØSTJYLLANDs oplysninger tidligere været i politiets søgelys

En 24-årig mand fra Østjylland bliver fredag fremstillet i grundlovsforhør i en sag, der er mørkelagt af politiet.

Der er tale om en mand, der tidligere har været i Syrien for at lære at håndtere våben. Han meldte sig selv til politiet torsdag, hvorefter han blev anholdt. Anholdelsen fandt sted i Østjylland.

Ifølge TV 2 | ØSTJYLLANDs oplysninger er han kendt af politiet for lignende sager. I den nye sag valgte manden at melde sig selv.

Fredagens grundlovsforhør foregik i byretten i Holbæk på Sjælland.

Medie: Person anholdt for at udtrykke sympati for terror

Den 24-årige østjyde har desuden opfordret til jihad på en af sine tidligere Facebook-profiler, ligesom han har siddet fængslet for blandt andet vold og røveri, skriver DR Nyheder.

Har tråde til sjællandsk sag

Anholdelsen af den 24-årige østjyde har tråde til en aktuel sag fra Holbæk, hvor en kun 15-årig pige sidder varetægtsfængslet. Ifølge TV 2 er pigen mistænkt for at billige terrorhandlinger og være i besiddelse af sprængstoffer.

Den danske pige er konverteret til islam, og ifølge flere medier har hun på de sociale medier udtrykt sympati for hellig krig.

Tidligere syrienskriger er fængslet

På en af sine profiler på de sociale medier kalder den 15-årige pige den 24-årige østjyske mand for "min bedste ven", oplyser DR Nyheder. Hun har også uploadet et billede af ham på sin profil.

Torsdag blev den 15-årige pige varetægtsfængslet til den 9. februar. Derudover skal hun sidde i isolation til 26. januar.

Under fredagens grundlovsforhør var den 24-årige ifølge Ekstra Bladet iklædt sorte støvler, sort jakke og grå joggingbukser.

Anklageren begærede dobbeltlukkede døre - blandt andet med baggrund i, at der kan være yderligere medgerningsmænd på fri fod.

Collage med antivac

Overlæge svarer på 6 spørgsmål fra corona-skeptikere

Untitled collage

Kan få ny og unik uddannelse i naboby - men det vækker ikke glæde

Vaccine dosis.

Vaccinationer udsat: Frontpersonale på COVID-19 afsnit får ikke andet stik som planlagt

politibil

Tyve brød ind i hus, imens familie var hjemme

IMG_4581

playBenny har lejligheden fyldt med Star Wars - og konen ligner Princess Leia

IMG_2005

playSilas og Aske skulle konfirmeres om fire måneder - nu er festdagen udskudt