19-årig tilstod knivstik

En 19-årig mand tilstod lørdag i retten i Århus, at han i slutningen af juni brød ind hos den 60-årige Ole Skou i Århus-forstaden Viby og flere gange stak ham med en kniv, så han døde.

Den 19-årige nægtede sig skyldig i anklagerens sigtelse, der lød på manddrab, men han erkendte at have stukket den 60-årige med kniven. Dommeren valgte derfor at varetægtsfængsle den 19-årige i fire uger.

Med den delvise tilståelse af drabet er der lagt op til, at en 64-årig mand, der den 4. juli blev varetægtsfængslet i samme sag, nu igen kan sættes på fri fod. Den 64-årige har hele tiden nægtet sig skyldig.

Ole Skou færdedes i alkoholiker- og misbrugsmiljøet, og han blev fundet i sin lejlighed i Viby den 1. juli, efter at naboer havde klaget over stank i opgangen. Han blev sidst set i live den 27. juni om eftermiddagen.

Det var ønsket om penge, der fik den 19-årige mand til at bryde ind i Ole Skous lejlighed. Den 19-årige kom i samme miljø som Ole Skou og havde hos en bekendt hørt Ole Skou fortælle om sit dankort og sin pinkode.

- Jeg havde drukket og spist sovepiller, og så kom jeg til at tænke på hans dankort. Jeg ville hæve pengene på det, sagde den 19-årige i retten.

Han vidste dog ikke, hvad han ville bruge pengene til. /ritzau/