- 18 grader i Østjylland i nat

Mere sne på vej

Temperaturen nåede natten til lørdag visse steder i landet ned på minus 18 grader, og især i Jylland var det hundeholdt, fortæller vagtchef ved Meteorologisk Institut Henning Gisselø.

- I Sønderjylland var temperaturen nede på minus 18,1 klokken 4. Det er det hidtil koldeste, vi har målt denne vinter. Også nær Aarhus samt i det midt- og vestjyske har der været minusgrader tæt på 18, fortæller han.

- Det var nok den koldeste nat i denne omgang, siger Henning Gisselø.

Isnende kulde slipper sit tag
I weekenden vil den isnende kulde slippe sit tag en smule, og kulden rykke mere mod øst.

- Den kommende nat bliver det også koldt, men temperaturen vil næppe nå længere ned end minus 15 grader, siger han.

Bornholm har de seneste dage været pakket ind i sne, og der er ingen grund til at pakke kælk eller ski væk foreløbigt. Der vil både lørdag og søndag drysse mere sne ned over klippeøen.

- Der vil fortsat falde sne på især Bornholm. I Østjylland, den nordlige del af Fyn og i Nordjylland vil der også falde en smule sne. Hovedsageligt i løbet af formiddagen. Derefter går vinden mere i øst, og så får vi knap så meget sne.

Gode chancer for solskin
Skal man ud i naturen i weekenden, anbefaler Henning Gisselø at gøre det lørdag, hvor der er gode chancer for solskin.

- Lørdag bliver den pæneste solskinsdag. Søndag vil det blive mere overskyet, siger han.

Vinden vil i weekenden aftage, og den bliver ikke særlig kraftig hverken lørdag eller søndag.

Fredagens kuldegrader slog rekord ved Tranebjerg på Samsø hvor højeste temperatur blev målt til -6,2 grader. Man skal tilbage til januar 1987 for at finde koldere. Dengang var der den 10. januar -10,8 grader, oplyser TV 2 | VEJRET.