18-årig vansiret efter flaskevold

Politiet i Århus har anholdt en ung mand, som kræves varetægtsfængslet for at vansire en anden mand med en flaske.

En kraftig efterforskningsindsats gav lørdag bonus, da politiet i Århus kunne anholde en 18-årig mand, som politiet mener, stod bag en alvorlig vansiring af en jævnaldrende mand natten til lørdag.

Den formodede gerningsmandvil søndag blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling, og sigtelsen lyder på grov vold.

Det 18-årige offer blev natten til lørdag kraftigt vansiret, da en tilfældig mand slog ham med en flaske i ansigtet. Episoden skete ved Lyseng Svømmebad i Højbjerg i Århus, hvor manden kom kørende i en personbil.

Ved svømmebadet stillede en mand sig ud på gaden og spærrede trafikken. Føreren gik ud af bilen, og han og manden havde en meningsudveksling på vejen. Imens de skændtes, kom en syv-otte personer og blandede sig.

Episoden kulminerede, da manden, der havde spærret vejen, pludselig slog bilisten i ansigtet med en flaske. Bilisten tumlede tilbage i bilen, hvor hans kæreste og en kammerat sad, og de kørte på hospitalet, hvor man konstaterede et 15 cm langt snitsår i mandens ansigt.

- Det her er fuldstændig meningsløst vold mellem to parter, der ikke kender hinanden. Du skulle se billederne. Det er skrækkeligt for en ung mand at blive vansiret på den måde. Vi sætter virkelig nogle kræfter ind på at få opklaret det her. Det er komplet meningsløst, sagde den vagthavende hos kriminalpolitiet i Århus, da man endnu ikke havde fat i en formodet gerningsmand.

Der var mange mennesker i området natten til lørdag, og politiet opfordrede alle, der har set noget, til at henvende sig til, og lørdag eftermiddag gav det bonus med anholdelsen af den 18-årige formodede gerningsmand.

Det 18-årige offer blev opereret på plastikkirurgisk afdeling, og politiet vidste lørdag eftermiddag ikke, hvilke mén han ville få af overfaldet. /ritzau/