12 millioner til iværksætteri

Region Midtjylland støtter væksten

Foto: Colourbox/TV2OJ

Som iværksætter kan starten være hård, men nu vil Region Midtjylland give især vækstiværksættere en hjælpende hånd. Iværksættere der opretter virksomheder, der kan skabe flere arbejdspladser kan nu få ekstra hjælp til at skabe endnu mere vækst.

- Der er en lille gruppe af iværksættere, som kan skabe mange nye jobs, og det er dem, vi gerne vil have fat i, siger Ruth Irene Strøm, der er chefkonsulent i Region Midtjylland, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Regionen har bevilliget 12 millioner i støtte til at sikre øget vækst og en større overlevelsesrate for eksisterende iværksættervirksomheder.

- De kan få tilskud til at købe ekstern rådgivning, der kan hjælpe deres virksomheder fremad, og så udbyder vi en del træningsforløb og vækstgrupper, hvor de nye iværksættere kan komme til at snakke med mere etablerede erhvervsfolk for at skabe grobund for at fremme deres vækstpotentiale, fortæller Ruth Irene Strøm.

Regionen regner også med, at det nye tiltag vil kunne give noget tilbage i den anden ende. Chefkonsulent Ruth Irene Strøm håber i hvert fald på nogle meget konkrete resultater.

- Vi regner med at kunne skabe flere jobs og få nogle bedre iværksættervirksomheder, der kan skabe vækst på både jobskabning, omsætning og eksport, fortæller hun.