12 millioner kr. til ildsjæle

Stor pose penge til frivillige

En remise i Ryomgård er blandt de projekter, der har fået penge fra Realdania. På billedet ses en remise i Randers.

Realdania klar med en landet over, der brænder for at skabe udvikling i landsbyer eller grønne indslag i byrum - blandt andet i Østjylland.

Plantekasser med spirende grønt i gaderne i Aarhus, etablering af et jernbanemuseum i en remise i Ryomgård på Djursland og en ny udkigspost og mødested ved Spørring Sø mellem Aarhus og Randers.

Det er nogle af de 36 projekter, der nu kan se frem til at modtage i alt 12 millioner kroner fra Realdania.

Fremmer ildsjæles arbejde

Projektet går under navnet "Byggeriets ildsjæle" og har til formål at fremme ildsjæles arbejde gennem støtte til konkrete projekter og gennem et styrket netværk blandt byggeriets ildsjæle og kommuner.

- Det har været opløftende at læse de mange ansøgninger med gode idéer fra engagerede ildsjæle over hele landet. Frivillige kræfter skaber udvikling og livskvalitet til gavn for mange mennesker og lokalsamfund. De skaber engagement og gejst i lokalbefolkningen og giver liv i nye og gamle bygninger, og sammen er de hver især med til at forandre verden en lille smule, siger Christian Andersen, projektleder i Realdania, i en pressemeddelelse.

Ikke færre end 218 ildsjælegrupper har udgjort ansøgerfeltet, og fælles for projekterne har været et ønske om at skabe eller forandre byrum og skabe nye sociale samlingspunkter i yderområder.

Med kampagnen til byggeriets ildsjæle ønsker Realdania at bakke op om frivillige kræfter gennem netværk, inspiration, viden og projektstøtte, hedder det i pressemeddelelsen.