Vinbønder forventer en travl sommer: - Vi kan snildt hamle op med et fransk vinslot

De østjyske vinproducenter ser frem til en travl sommerferie, hvor vinglade danskere muligvis bytter franske vinslotte ud med danske vingårde.

Simon Hedegaard, der ejer Hedegaard Vinavl, forventer også at få travlt i løbet af sommeren.

Meget tyder lige nu på, at det ikke bliver muligt at besøge de franske vinslotte eller de spanske vinbønder denne sommer.

Men i stedet kan man besøge de østjyske vinbønder, som har en forventning til en god dansk sommer med masser af danske gæster.

Læs også Andreas fisker efter metal - har fanget alt fra gafler til granater

Denne forventning har de blandt andet hos Andersen Winery, som ligger på Mols.

Vi har noget, som ikke findes nogen andre steder i verden.

Frantz Maurice Scott Lundby, medejer, Andersen Winery

- Det tegner allerede rigtig fint, og hvis det fortsætter lidt, så bliver det rigtig godt, siger Frantz Maurice Scott Lundby, der er medejer af Andersen Winery, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Jamen, hvor er du rigtig fra?

Er I ikke bare en nøderstatning, når folk ikke kan komme syd på?

- Det synes jeg bestemt ikke. Vi har noget, som ikke findes nogen andre steder i verden. Vi lave mousserende vine på danske frugter og bær, og vi har noget unikt i verden, siger Frantz Maurice Scott Lundby.

06:25

VIDEO: TV2 ØSTJYLLAND har været forbi tre forskellige vinproducenter i Østjylland, som ser frem til en travl sommer.

Luk video

Vil skille sig ud med oplevelser

Cold Hand Winery nord vest for Randers har også høje forventninger til sommeren, og de mener godt, de kan konkurrere med et fransk vinslot.

- Det synes vi i høj grad, at vi kan. Jeg har besøgt mange franske vinslotte, og jeg synes faktisk ikke de er så gode til at sælge oplevelser. De er gode til at sælge vin, men her er vi gode til at sælge oplevelser, siger Jens Skovgaard Pedersen, der er direktør hos Cold Hand Winery.

Læs også Bilist skulle tanke - bil brød i brand på tankstation

Hos Cold Hand Winery er de også i gang med at lave helt nye tiltag. I løbet af sommeren kan man blandt andet overnatte hos dem i en vintønde.

- Det kan godt være, vi ikke kan erstatte ferien syd på, men vi kan i hvert fald til en hver tid hamle op med et besøg på en vingård i Italien eller Frankrig, siger Jens Skovgaard Pedersen til TV2 ØSTJYLLAND.

Som noget nyt kan man nu overnatte i en vintønde hos Cold Hand Winery i Randers.

Skifter Malaga ud med Mols

Sæsonen er allerede skudt i gang, og det har parret Anders Hansen og Maj-Britt Otto fra Vordingborg benyttet sig af.

De skulle have været på ferie til Malaga, men nu hvor rejsen er aflyst, har de i stedet holdt deres ferie på Mols her i Østjylland, hvor de også har besøgt Andersen Winery på Mols.

eg tænker, det er noget af det bedste, vi har oplevet på vores tur, og jeg tror ikke, Malaga kan slå det her.

Anders Hansen, turist, Vordingborg

- Det har været fantastisk. De har danske produkter, og de får nogle helt fantastiske smage frem i deres vine. Det var en stor oplevelse, siger Anders Hansen til TV2 ØSTJYLLAND.

Så kan Anders Winery hamle op med en spansk vingård?

- Ja i den grad. Jeg vil vælge det her. Jeg tænker, det er noget af det bedste, vi har oplevet på vores tur, og jeg tror ikke, Malaga kan slå det her, lyder det fra parret fra Vordingborg.

Anders Hansen og Maj-Britt Ottos rejse til Malaga blev aflyst. I stedet tog de turen til Østjylland for at besøge vinproducenter.