VIDEO: Mathilde kedede sig under corona - så hun begyndte at rappe

Coronakedsomheden satte skub i kreativiteten og fik Mathilde, der også går under navnet 'Sjuusk', til at rappe.

- Det opstod faktisk ret tilfældigt. Jeg var til en koncert med Malk de Koijn, og det var den eneste fede oplevelse, jeg havde hele sidste år. 

- Så den gjorde så meget ekstra indtryk, at da jeg kom hjem, havde jeg brug for at forlænge den følelse, og det kunne jeg gøre ved selv at gå i gang med at dyrke rappen, siger Mathilde Wester til TV2 Østjylland. 

Hør Mathilde Wester rappe i videoen nedenfor.

VIDEO: Hør Mathildes rappe og om, hvordan hun begyndte at lave musik.

Hun begyndte at rappe i november sidste år under kunstnernavnet 'Sjuusk' og er nu blevet så bidt af det, at hendes første single udkom på Spotify den 25. februar.

Og det er selvom, hun aldrig har dyrket musikken før nu.

- Jeg tror, det eneste instrument, jeg nogensinde har spillet på, det er det der franskbrød, man får i musiktimerne, hvis man ikke kan finde ud af musik, siger hun og griner.

Rappede om pakker, der ikke kom

I starten handlede hendes rap om corona, og hvad der lige skete omkring hende. For eksempel, at GLS ikke kom med hendes pakker.

- Det jeg så gjorde, det var, at jeg optog mig selv, da jeg havde nået et niveau, jeg tænkte var okay hæderligt. Så fandt jeg en gruppe på Facebook for rappere, hvor jeg delte den, siger Mathilde Wester.

- Folk var megasøde og kom med en masse gode råd til, hvordan jeg kunne blive en bedre rapper, og så gik jeg ellers bare i gang med at arbejde med de ting én efter én. 

Vil fortsætte med rappen

Selvom rap-eventyret startede under corona, kommer det ikke til at slutte, når hverdagen bliver mere normal. 

- Det er ikke sådan, at jeg har et eller andet "end goal," at jeg skal stå på Orange Scene om et år. Selvfølgelig kunne det være fedt at komme ud og spille og få nogle megafede oplevelser, siger Mathilde Wester.

- Men det er ikke fordi, jeg har en eller anden strategi for, at jeg skal nå det og det inden en bestemt dato. Jeg ser, hvor det tager mig hen og nyder rejsen hele vejen igennem - for det er virkelig fedt!

Storegade Randers

Om halvanden uge åbnes der for udeservering, men restauranter siger nej

def_thumb,50_percent

play Søvand forsvandt på mystisk vis: Nu bliver det politianmeldt

80_percent

play Lystbådepladser bliver revet væk

LINE JENSEN, KUNSTIGE NEGLE

play Line elsker kunstige negle: Former dødsstjernen på din fingerspids

Lige nu
mink minkfarm bure bur

liveblog Affaldsselskaber melder klar til at brænde opgravede mink

Politi

Mand bragt på hospitalet efter slag og spark i hovedet