VIDEO: Dyreparker er fyldt med unger

Der er i disse måneder en række nye beboere, der er flyttet ind i de østjyske dyreparker. Og det et godt tegn, mener dyrepasser.

Mange af dem er små og bløde, mens andre gemmer sig bag et skjold. I løbet af vinteren og foråret har der nemlig været gang i familieforøgelserne i de østjyske dyreparker. 

Alt lige fra bjørneunger til små skildpadder er kommet til. De er ikke kun et hit hos gæsterne, for det er også noget af det bedste at opleve som dyrepasser, fortæller Milo Christian Jørgensen, der passer dyrene i Munkholm Zoo.

- Det betyder, at de har det godt. Så det er jo fantastisk, siger han.

Her kan du møde seks forskellige dyreunger, der de seneste måneder er flyttet ind i Ree Park, Skandinavisk Dyrepark, Randers Regnskov og Munkholm Zoo.

Sortbjørn

I Ree Park blev man overrasket af tre bjørneunger, som var kommet til verden, mens moren lå i vinterhi.

- Vi er altid lidt spændte på, hvor mange der kommer ud af hulerne, men vi troede og håbede på, at hun havde noget i sig, og det havde hun heldigvis, siger dyrepasser Jakob Uhrenholt.

Det er svært at forstå, men i løbet af de næste år vil de pelsede bamser komme op og veje omkring 300 kilo.

Vildsvin

I april kom flere små vildsvineunger til verden i Skandinavisk Dyrepark. De første tre til fire måneder er de stribede.

De gule, brune og mørkebrune striber fungerer som en slags kamuflage i skovbunden. De erstattes derefter af en rødbrun pels.

Skildpadde

I Randers Regnskov har æggene fra en sporeskildpadde ligget i rugemaskine i 100 dage, og flere af dem er klækket. 

Ungerne vejer ganske få gram, når de kommer ud af skallen, men kommer på et tidspunkt op og veje 40-50 kilo som deres forældre. 

De kan dog sagtens blive endnu større, og så bliver de lige så gamle som mennesker. Det kan være godt at have i baghovedet, hvis man overvejer en landskildpadde som kæledyr.

Vietnamesisk hængebugsvin

Flere af hængebugsvinene i Munkholm Zoo har fået små grislinger.

De er små, buttede og sorte - når de ikke lige har taget sig et mudderbad. Det er noget grisene ynder at gøre for at beskytte sig mod solens stråler og køle sig ned. 

Isbjørne

To isbjørneunger kom til verdenen i december 2021 i Skandinavisk Dyrepark, men først i marts kiggede de ud af deres hule.

- Vi er enormt begejstrede, for vi har ikke isbjørneunger ret tit. Faktisk er det ni år siden sidst, siger Janne Tofte, direktør i parken.

De to søstre kommer, når de bliver store, op at veje et sted mellem 200-300 kilo.

Nordamerikanske bisoner

Da TV2 ØSTJYLLAND besøgte Ree Park i maj, var der fem bisonkalve og flere på vej.

Kalven vejer ved fødslen omkring 30 kilo og kan gå efter cirka tre timer.

Udover de ovenstående seks dyreunger er der også kommet kameler, geder og en serval fra kattefamilien til. I Kattegat Centeret har deres zebrahornhaj lagt nogle meget særlige æg.

Se hele programmet om de mange unger i Østjyllands dyreparker her: