Vestas vil fyre 400 medarbejdere

Vindmølleproducenten Vestas fyrer 400 medarbejdere. De fleste af dem i Danmark.

Corona-krisen kommer til at koste godt 400 Vestas-medarbejdere jobbet.

Vestas, der beskæftiger mange mennesker i Østjylland, vil fyre omkring 400 medarbejdere. De fleste af medarbejderne, der skal fyres, er ansat i Danmark.

Det oplyser Vestas på sin hjemmeside.

Især vil Vestas' hovedkontor i Aarhus, vingefabrikken i Lem i Vestjylland og den midlertidige fabrik i Viborg blive hårdt ramt af fyringer.

Corona-krise

Fyringerne er en konsekvens af den verdensomspændende corona-krise. For pandemien bringer økonomiske problemer med sig verden rundt, og den krise vil det formentlig tage verdenssamfundet flere år at komme ud af, hvilket stiller vindmølleproducenten svært. 

Læs også Nyeste coronatal i Østjylland: Ingen nyindlagte i over en uge

For at sikre at virksomheden ikke kommer svækket ud af 2020, har Vestas derfor besluttet af afskedige omtrent 400 medarbejdere. 

- Vi er i en periode med høj usikkerhed, og ved at foretage en strategisk beslutning på vores produktportefølje og ved at reducere kompleksiteten fastholder vi vores konkurrencedygtighed i fremtiden og sikrer, at vi hurtigt kan justere i forhold til udfordringerne med Covid-19, siger administrerende direktør i Vestas, Henrik Andersen. 

Vestas´ hovedkvarter ligger i det nordlige Aarhus.

Lavere chef-løn

Det er ikke kun de menige medarbejdere, der bliver ramt. Vestas oplyser således, at direktionen vil gå 10 pct. ned i løn indtil udgangen af 2020.

- Det er altid svært at sige farvel til gode kolleger, og timingen for den slags beslutninger er aldrig god, men det er vores ansvar at sikre Vestas´ succes, også på den lange bane, lyder det fra den administrerende direktør. 

Læs også Alle med symptomer på coronavirus skal fremover testes

- Ved at gøre Vestas og vindenergi mere konkurrencedygtig ønsker vi at levere de løsninger, der gør energiomstillingen til en integreret del af genopbygningen af samfund og økonomier og ultimativt skabe jobs på tværs af værdikæden.

I Danmark beskæftiger Vestas omkring 4000 medarbejdere. På verdensplan har vindmølleproducenten mere end 25.000 ansatte.