Uro i Venstre: Østjyske borgmestre bakker op om formanden

Flere borgmestre bakker op om Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen. Det gælder også de østjyske.

Bør Venstre acceptere en rigsretssag for at få partiet og næstformand Inger Støjberg renset i sagen om den ulovlige adskillelse af asylpar? Eller skal man blankt afvise det?

Det spørgsmål har kastet Venstres formand og næstformand ud i en åben krig, som nu også skaber splittelse ned igennem partiet.

Uffe Jensen og Steen Vindum er borgmestre i henholdsvis Odder og Silkeborg, og de bakker op om deres formand.

Jakob Ellemann-Jensen har Odder-borgmester Uffe Jensens fulde opbakning.
Jakob Ellemann-Jensen har Odder-borgmester Uffe Jensens fulde opbakning. Foto: Axel Schütt - Ritzau Scanpix

- Hvis der er grundlag og materiale nok, der begrunder, at der bør være en rigsretssag, så skal Venstre naturligvis bakke op om det, så derfor er den linje, Jakob Ellemann-Jensen har lagt, den helt rigtige, lyder det fra Odder-borgmester Uffe Jensen (V) til TV2 ØSTJYLLAND.

Og borgmester-kollegaen i Silkeborg bakker også formanden op.

- Jeg bakker selvfølgelig op omkring min formand. Jeg synes, det er ærgerligt. De to burde måske drikke en kop kaffe sammen, siger Silkeborg-borgmester Steen Vindum (V).

Vindum: Hånden skal ikke slås af Inger

Uroen i Venstre bunder i Støjbergs beslutning om at adskille asylpar, hvor den ene var mindreårig, ved ankomsten til Danmark, da hun var udlændingeminister. En instruks, der senere har vist sig at være ulovlig.

- Jeg har selv en fortid som politimand, og er der nogen, der skal værne om lov og ordentlighed, så er det Venstre, siger Uffe Jensen.

Mens Uffe Jensen er meget klar i mælet, så mener borgmesteren i Silkeborg, at Inger Støjbergs beslutning var den rigtige.

- Hvis det viser sig, at hun har gjort noget ulovligt, så burde loven laves om. Hun har haft modet og gjort det rigtige. Jeg tror, hun har danskernes opbakning omkring barnebrude, siger han.

Han mener derfor også, at man ikke skal slå hånden af Inger Støjborg.

Steen Vindum.
Steen Vindum. Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

- Inger Støjberg er ikke dum eller kriminel. Selvfølgelig skal loven overholdes, men hun er en god næstformand, fortæller Silkeborg-borgmesteren.

V-udvalg skal vælge side i Støjberg-sag

For anden gang på 48 timer er Venstres magtfulde forretningsudvalg indkaldt til ekstraordinært møde.

Det erfarer TV 2.

På mødet tirsdag aften skal medlemmerne tage stilling til, om de støtter enten formand Jakob Ellemann-Jensen eller næstformand Inger Støjbergs linje i spørgsmålet om en eventuel rigsretssag mod sidstnævnte.

Ifølge TV 2’s oplysninger er det eneste punkt på dagsordenen “afklaring af opbakning til formandens linje samt konsekvenser heraf'.

VIDEO: Der fortsat stor uro i Venstre, hvor flere borgmestre nu bakker op om Ellemanns linje og en eventuel rigsretssag.