Tryghedskameraer på vej til Østjyllands politikreds

De første 50 af 300 såkaldte tryghedskameraer er på vej ud til politikredsene. Østjylland får 12 af de 50.

Rigspolitiet er i øjeblikket i gang med fordelingen af de næste 100 kameraer, som skal sættes op i 2021.  Foto: Bax Lindhardt - Ritzau Scanpix

Som en del af et politisk udspil er 50 kameraer på vej til at blive fordelt mellem landets politikredse.

Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Læs også COVID-19 LIVE: Aarhus indfører unge-kriseledelse

Kameraerne skal være med til at styrke politiets muligheder for at forebygge og efterforske kriminalitet i det offentlige rum.

- Danskernes tryghed er en kerneprioritet for regeringen. Jeg er glad for, at vi nu er klar til at installere de første af en stribe kameraer rundt i landet, såkaldte tryghedskameraer, hvor politiet vurdere, at der er et særligt behov, siger justitsminister Nick Hækkerup (S) i pressemeddelelsen.

Læs også Krisestab på vagt: Smittetrykket stiger i Odder

Næstflest til Østjylland

I første fordelingsrunde får politikredsen i Østjylland tildelt næstflest kameraer. Ud af de 50 kameraer går 12 således til Østjylland. Kun Københavns politikreds får med 14 flere.

Derudover går 11 til Syd- og Sønderjylland, 7 til Fyn og 6 til Midt- og Vestsjælland.

Kameraerne er blevet fordelt af Rigspolitiet på baggrund af kredsenes egne politifaglige vurderinger. Det oplyser Allan Holm, chef ved Rigspolitiets Nationale Forebyggelsescenter.

Læs også Er det dig? Danmarks mindste folkeskole søger ny leder

- Det betyder, at de kommer til at hænge på steder, hvor der på grund af kriminalitet eller utryghedsskabende adfærd er et særligt behov. Vi håber, at kameraerne vil have en præventiv og tryghedsskabende effekt i de områder, hvor vi ser meget kriminalitet eller uro, siger han i pressemeddelelsen.

Rigspolitiet er i øjeblikket i gang med fordelingen af de næste 100 kameraer, som skal sættes op i 2021. 

De fleste politikredse råder allerede over en række kameraer til det offentlige rum. De blev tildelt som en del af finansloven i 2018 og 2019.