Tilbage på stadion: - Nydelsen varer længere end sex

Som en del af den fremrykkede genåbningsplan bliver det fra d. 21. april igen muligt at komme på stadion for at se fodbold.

Hvis du holder med Hestene, De Hviie, Den Gule Fare eller noget helt fjerde, så er der håb forude.

Superligaen er nemlig en del af næste fase af landets genåbning, der begynder d. 21. april.

Ordningen bliver sådan, at tilskuere sidder i adskilte sektioner med et maks. på 500 personer.

Derudover skal man fremvise gyldigt corona-pas for at komme ind, og alle tilskuere skal registreres i forhold til smitteopsporing.

Og for Kris Skovrider, der brugte sin lørdag på at gøre Randers FCs hjemmebane, Cepheus Park, klar til genåbning, har det været længe ventet at kunne komme til fodbold.

- Jeg har været Randers-fan det meste af mit liv, så det bliver fantastisk. Når man sidder her og solen skinner, får man lyst til at stå med en kold fadøl i hånden og spise en stadionplatté, siger han til TV2 Østjylland.

- Man får en nydelse, der varer længere tid end sex ved at komme ind og se Randers spille, siger Kris Skovrider. 

Kris Skovrider og en makker brugte lørdagen på at hjælpe med at indrette Randers FCs hjemmebane til genåbning.
Kris Skovrider og en makker brugte lørdagen på at hjælpe med at indrette Randers FCs hjemmebane til genåbning.

Billetsystem brød sammen

Randers spiller næste kamp på mandag hjemme mod FC Midtjylland, men det bliver uden tilskuere, da den falder inden genåbningen den 21. april.

Derfor bliver første kamp med tilskuere i Randers den 2. maj mod Brøndby.

- Det bliver fedt, det er det, vi har savnet. Det er livet omkring kampene, og stemningen og passionen under kampene, så det glæder vi os rigtig meget til, siger Søren Pedersen, der er sportslig og kommerciel direktør i Randers FC, til TV2 Østjylland.

Inden hjemmekampen mod Brøndby skal randrusianerne en tur til Aarhus for at møde AGF, som de i forgårs slog ud af semifinalen i DBU Pokalen.

Den kamp bliver AGFs første Superliga-kamp med tilskuere i år, og man forventer, at det bliver muligt at lukke 8500 tilskuere ind til lokalopgøret den 22. april mod ærkerivalerne fra Randers.

 - Vi opfordrer til, at man kommer til kampen i god tid og har sit coronapas klar, samt sit mundbind, siger Søren Højlund Carlsen, der er kommunikationschef i AGF, til TV2 Østjylland.

Han fortæller derudover, at interessen for kampen er så stor, at klubbens billetsystem i dag brød sammen, og går man ind på AGFs hjemmeside, kan man læse, at der pt. ikke er nogen billetter til salg.

Er man interesseret i billetter til de resterende kampe i Superligaen kan man finde information på de respektive klubbers hjemmesider.

Derudover er det 5 år, 8 måneder og 17 dage siden AGF sidst slog Randers.