Tidlig rift om sommerhuse: - Hylderne er næsten tomme

Danskerne er allerede ved at have booket alle østjyske sommerhuse til sommer. Anderledes skidt står det til for charterbranchen.

Har du planer om en tur rundt i det danske sommerland i din sommerferie? Så kan det godt være, du snart skal rubbe neglene, hvis du satser på at overnatte i et sommerhus. I hvert fald hvis det skal foregå i Østjylland.

- Meget tidligt i efteråret 2020, begyndte der at komme mange bookinger til sæsonen 2021 – også til sommeren. Så hylderne er faktisk næsten tomme, når vi taler sommerferie, lyder beskeden fra Ingrid Skytte Ribergaard, der er kontorleder hos Novasol Dansommer i Ebeltoft.

I indslaget her kan du også møde østjyderne og høre, hvor de gerne vil hen til sommer.

Ved udgangen af november måned var der i alt booket 240.000 husuger i 2021, hvilket er en fremgang på 14 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Og det er især danskerne, der har næsen ude efter de danske feriehuse – men også tyske gæster booker mere end før.

- Vi har en helt anden slags gæster på besøg i vores huse end vi plejer – nogen, som er vant til at holde ferie på en anden måde, der skal prøve at være i sommerhus, siger Ingrid Skytte Ribergaard.

Omvendt oplevelse

På trods af at myndighederne har meldt ud, at de forventer alle personer, der ønsker at modtage en coronavaccine, har fået den inden juli måned, smitter den optimisme ikke af på udenlandsrejserne.

Det må de erkende hos Århus Charter.

- Normalt har vi rigtig travlt i januar med at sælge rejser til sommeren. Lige nu har vi travlt med at annullere rejser, tilbagebetale penge og flytte rejser, siger Henrik G. Jensen, der er bureauchef hos Aarhus Charter.

Allerede i marts måtte rejsevirksomheden tage afsked med tre medarbejdere, og som det ser ud lige nu, fraråder Udenrigsministeriet rejser til hele verden.

- Det har lange udsigter for vores salg af rejser. Det er helt dødt lige nu, og det kræver genåbning før, at vi rigtigt kommer til at kunne sælge rejser igen. Vi håber på, at det kommer til sommer, når der forhåbentligt bliver åbnet mere, og folk er vaccineret, siger Henrik G. Jensen.

Tilfredshed hos Visit Aarhus

De mange bookinger i sommerhuse vækker glæde hos Visit Aarhus, der dækker det meste af Østjylland. Særligt er de glade for, at danskerne endnu engang holder ferie i hjemlandet.

- Det er superpositivt, at det tegner godt med sommerferien for 2021. Vi havde et rigtig godt år sidste år, når vi kigger på sommerhuse – og i særdeleshed i forhold til tilstrømningen af danske gæster, siger Pia Lange Christensen, der er direktør i Visit Aarhus.

Se hele interviewet med Pia Lange Christensen.

Direktøren hæfter sig ved, at man sidste år oplevede, hvordan sproget i sommerhusområderne var skiftet fra hovedsagligt at være tysk og svensk til danske dialekter som bornholmsk, københavnsk og jysk.

Mens man på landsplan oplevede en nedgang i antallet af overnatninger på 19 procent, holdt man sig i Østjylland til en nedgang på otte procent.

- Hvis vi kigger på antallet af danske gæster, steg det – der fik vi seks procent flere. 43 procent flere danskere holdt ferie i Aarhus-regionen, siger Pia Lange Christensen.

Hun understreger dog også, at for mange turismevirksomheder er det lige nu en overlevelseskamp, da de ikke kan forvente et normalt antal erhvervsturister eller internationale gæster. 

Vaccine

Regionsrådsformand om vaccinekaos: - Alt for mange får invitationer

Pia Ebdrup ny

play Pias tænder smuldrer væk - har fået regninger for 150.000 kr.

img_0509.jpg

Efterskoleelever strejker: Stine vil have garanti for genåbning

melissa og julia grenaa gymnasium 2

På trods af lave smittetal: Julia og Melissa må stadig ikke komme i skole

Skærmbillede 2021-02-25 kl. 06.12.20

Hvornår kan du igen rejse til udlandet? Her er syv eksperters bedste bud

Eva Damholdt

Evas bolig skal sælges: - Det kommer til at ødelægge mit liv