Supermarkedskæde vil skærme medarbejdere bag plexiglas

Der er ikke behov for at indføre begrænsninger for, hvor mange personer der må være i butikkerne ad gangen, mener detailbranche.

En samlet dagligvarebranche har samtidig meldt ud, at man vil sætte afstandsmarkeringer på gulvene. Foto: Ida Guldbæk Arentsen - Ritzau Scanpix

Dagligvarekæden Lidl vil begynde at skærme medarbejdere i kassen bag plexiglas for at beskytte mod coronavirus.

Læs også Læge med kraftig opfordring: Lad nu rundsaven ligge

Kæden begyndte allerede tirsdag med tiltaget, som de kommende dage vil blive rullet ud, skriver flere medier.

- Vi gør det for at mindske den mulige smitte med coronavirus mellem medarbejder og kunde ved kasserne, siger Morten Vestberg, pressechef i Lidl, til B.T.

- Vi håber meget, dette tiltag vil blive taget god imod, da vi som de første ruller det ud og beder om vores kunders forståelse for den nye måde at blive betjent på.

Læs også Stine efterspurgte donation til kollegaer: Nu er hjemmet proppet med snacks

Butikker lukkes

Samtidig har en samlet dagligvarebranche meldt ud, at man vil sætte afstandsmarkeringer på gulvene de kommende dage.

Tirsdag meddelte statsminister Mette Frederiksen (S), at en række butikker lukkes som følge af virussets spredning i Danmark.

Læs også Pressede apoteker med bøn: Vis hensyn og stop hamstring

Det gælder steder som natklubber, frisører, vandpibecaféer og andre butikker, hvor personer kommer i tæt kontakt, men fødevarebutikker er undtaget.

Må gerne være fyldte

Således har detailhandlen indført en række tiltag, såsom ekstra håndsprit i butikker, engangshandsker, ekstra rengøring og advarselsskilte. Det beskriver Ekstra Bladet.

Repræsentanter for detailbranchen har afvist, at der er behov for at indføre begrænsninger for, hvor mange personer der må være i butikkerne ad gangen.

Fødevareminister Mogens Jensen (S) har meddelt, at yderligere initiativer kan være på vej fra regeringen for at mindske smittefaren i butikker.

Læs også Jonna frygter for sin grædende mor: - Hvorfor skal hun isoleres så meget?