Sundhedsstyrelsen skifter kurs: Kræftbehandling af børn skal formentlig ikke centraliseres

Ifølge regionsrådsformand i Region Midtjylland, Anders Kühnau (S), så betyder udmeldingen fra Sundhedsstyrelsen, at centraliseringstanken er fjernet.

Efter måneder med massiv kritik fra både politikere og forældre til kræftramte børn, ser Sundhedsstyrelsen nu ud til at have vendt på en tallerken i forhold til at ville centralisere kræftbehandlingen af børn til København.

I en pressemeddelelse skriver de onsdag: 

- Kommissoriet for det fremtidige arbejde er ændret, så det bliver tydeligt, at fokus ikke er på centralisering. Derimod er fokus på, hvordan kvalitet og samarbejde i børnekræftbehandlingen kan styrkes indenfor den eksisterende organisering med fire centre for børnekræft i Danmark.

I følge regionsrådsformand i Region Midtjylland, Anders Kühnau (S), så betyder det, at centraliseringen er taget af bordet. 

- Det er helt klart et kommissorium, der fjerner centraliseringstanken. 

- Det er virkelig en sejr for os, der har arbejdet på det her i så lang tid, siger han til TV2 ØSTJYLLAND. 

Regionsrådsformand i Region Midtjylland, Anders Kühnau (S)
Regionsrådsformand i Region Midtjylland, Anders Kühnau (S)

En stor sejr

Anders Kühnau (S) har tidligere været ude og kritisere Sundhedsstyrelsens forslag om, at centralisere alt behandling af børn med kræft i København.

Det ville nemlig betyde, at børnecancerafdelingerne, der ligger i henholdsvis Aalborg, Aarhus og Odense skulle samles i København. Og det ville betyde lange rejser for de kræftsyge børn og deres familier.

Derfor vækker den skriftlige udmelding fra Sundhedsstyrelsen, som lægger op til, at centraliseringen er taget af bordet, stor glæde hos ham. 

- Det er rigtig godt, fordi det betyder, at kræftsyge børn og deres familier ikke skal rejse fra den ene ende af landet til den anden for at få behandling, siger han. 

- Det er i forvejen enormt krævende og belastende for familierne, fordi børnene jo er meget syge. 

Skal arbejdes på et tættere samarbejde

I følge regionsrådsformand går arbejdet nu på at finde en god måde for et tættere samarbejde på tværs af de forskellige afdelinger i landet. 

- Det er netop det, vi har skrevet til sundhedsministeren, at vi gerne ville have. Jeg føler virkelig, der er blevet lyttet til, hvad vi har sagt til ministeren.

Sundhedsstyrelsen stiler mod at afslutte arbejdsgruppens arbejde i løbet af april, skriver de i pressemeddelelse.   060521 Bibliotek åbner som hotel digi

play Video: Gammelt bibliotek forvandlet til hostel - kom med på en rundtur

Holger Beyer Svømning

Holger undrer sig: Hvorfor åbner svømmehallerne ikke?

corona smitte coronavirus

Østjyske sogne tæt på nedlukning: Se smitten i dit sogn

jyske bank

Jyske Bank-filialer har fået mistænkelige pulver-breve

Jacob Nielsen AGF

AGF-direktør får bøde og karantæne for udbrud efter FCK-kamp

Varnapalæet

Efterlysning: Har du fotos fra Varna Palæet i start 70'erne?

Dagens mest læste