Stor værkstedskæde anklages for vildledende reklamer

Autoværkstedskæden Skorstensgaards markedsføring er i strid med god markedsføringsskik, mener konkurrenter.

Skorstensgaard har haft stor succes, men tirsdag skal de forsvare sig i retten. Genrefoto. Foto: Michael Bothager/Ritzau Scanpix

De Danske Bilimportører, som er en brancheorganisation for bilimportører i Danmark, har lagt sag an mod værkstedskæden Skorstensgaard, der servicerer danskernes biler.

De mener, at Skorstensgaards markedsføring er i strid med god markedsføringsskik, og at de derfor overtræder markedsføringsloven.

Skorstensgaard har markedsført sig som værende billigere i pris og med samme servicekvalitet som De Danske Bilimportørers medlemmer – de autoriserede mærkeværksteder.

Retssagen indledes tirsdag i Sø- og Handelsretten.

Lover billige priser

Skorstensgaards koncept er bygget op omkring billige priser og højt serviceniveau, og sådan har det ifølge dem selv været siden grundlæggelsen af firmaet i 2009. De har blandt andet værksteder i Egå, Viby J og Randers. 

- Vi matcher tyske værkstedspriser. Op til 40 % billigere end mærkeværkstederne.

Læs også Værksteder mangler lærlinge: - Det kan betyde længere ventetid

Sådan lyder autoværksstedskædens slogan, som møder alle, der besøger deres hjemmeside.

Skorstensgaard blev grundlagt af to tvillinger lige efter finanskrisen. Siden 2017 er virksomheden gået fra at have syv værksteder til at have udvidet med sit 25. værksted i år.

Lover for meget 

De Danske Bilimportører mener at kunne bevise, at hverken prisen eller servicekvaliteten hos Skorstensgaard lever op til det, som deres markedsføring lover.

Læs også Bananfluer og vildledende markedsføring: Nu åbner tvangslukket pizzeria igen

Listen over brancheorganisationens medlemmer er lang og inkluderer blandt andet Ford, Volkswagen og Škoda.

God markedsføringsskik handler om, at erhvervsdrivende ikke må love guld og grønne skove, hvis ikke de kan overholde det.

Taler ikke sammen

Sagen startede, da Skorstensgaard blev kontaktet af De Danske Bilimportører i februar 2019. I sommeren samme år modtog de en stævning. Siden da har parterne ikke indgået i en dialog.

Læs også Værksted i Silkeborg siger farvel til de bare bryster

Hverken De Danske Bilimportører eller Skorstensgaard har villet udtale sig om den verserende sag, der forventes afsluttet torsdag.

Der er afsat i alt tre dage til sagen. Den endelige dom forventes først at falde i oktober.