Stor politi-razzia i weekenden: Næsten 100 bilister sigtet

Østjyllands Politi fik assistance fra kolleger andre steder i landet.

Snesevis af østjyske bilister kan i den kommende tid se frem til at få en ikke specielt kærkommen hilsen fra politiet i deres e-Boks.

I den forgangne weekend rullede Østjyllands Politi ud med fartkontroller og bødeblokke flere steder på de østjyske veje.

Fredag var indsatsen primært koncentreret omkring Ringvejen og i det vestlige Aarhus. Indsatsen endte med 45 sigtelser fordelt på 36 personer.

Her blev blandt andre en narkopåvirket bilist stoppet på Silkeborgvej og endte med både at blive sigtet for narkokørsel og for besiddelse af narkotika, idet betjentene fandt narko i forbindelse med ransagning af hans bil.

Derudover fik otte personer et klip i kørekortet for at køre for hurtigt, mens syv personer blev taget for at køre med en mobiltelefon i hånden. Fem bilister kørte over for rødt.

Også fokus på motorvejene

Også lørdag rykkede politiet ud for at udskrive bøder til trafiksyndere – denne gang koncentrerede betjentene sig om de østjyske motorveje.

I løbet af dagen blev i alt 49 trafikanter sigtet. 10 af dem blev sigtet for at køre for tæt på motorvejen, mens 6 fik et klip i kørekortet for at benytte en håndholdt mobiltelefon.

Både fredagens og lørdagens færdselskontroller blev gennemført i samarbejde med andre jyske og fynske politikredse, oplyser Østjyllands Politi i sin døgnrapport.