Støjberg præsenterer DF-afhopper og bankmand som østjyske kandidater

På rekordtid er Danmarksdemokraterne med syv folketingsmedlemmer blevet større end Dansk Folkeparti.

Danmarksdemokraterne præsenterer onsdag blandt andre DF-afhopperne Søren Espersen, Jens Henrik Thulesen Dahl og Hans Kristian Skibby som kandidater.

I alt præsenteres seks medlemmer af Folketinget, som indtil for nylig har været medlem af Dansk Folkeparti.

Også Karina Adsbøl, Lise Bech og Dennis Flydtkjær præsenteres. Dermed er partiet med syv folketingsmedlemmer større end Dansk Folkeparti, der har fem medlemmer.

Inger Støjberg skifter kreds og stiller selv op i Nordjylland, hvor også statsminister Mette Frederiksen (S) stiller op.

I forvejen er Dansk Folkepartis mangeårige retsordfører Peter Skaarup blevet en del af Danmarksdemokraterne, der på rekordtid indsamlede nok vælgererklæringer til at blive opstillet.

Med syv medlemmer af Folketinget får partiet endnu mere økonomisk støtte og mulighed for at få flere konsulenter tilknyttet.

Foruden en række tidligere profiler fra Dansk Folkeparti er der også nogle tidligere Venstre-folk.

De stiller op i Østjylland

Danmarksdemokraterne fik indsamlet de 20.182 vælgererklæringer, som et parti skal have for at blive opstillingsberettiget, på rekordtid.

8. juli blev vælgerklæringerne officielt godkendt. Det stod klart, at den tidligere udlændinge- og integrationsministers parti ville komme på stemmesedlen til næste valg.

Støjberg har tidligere repræsenteret Venstre, men forlod partiet, som med et flertal kendte hende uværdig til at sidde i Folketinget, fordi hun blev idømt to måneders fængsel af Rigsretten.

I diverse meningsmålinger står Danmarksdemokraterne til at blive valgt ind i Folketinget med 10-11 procent.