Sommerhussalget stiger eksplosivt i det østjyske

Sommerhussalget brager derud af. Ejendomsmæglerkæden Home melder om en stigning i salget på 150 procent i marts.

Markedet for salg af sommerhuse er brandvarmt for tiden. Køberne er mange, så det gælder om at være hurtig og kunne slå til med det samme.

Det kan Mads Remvig fra Beder tale med om. Han er folkepensionist, og så er han lige blevet sommerhusejer sammen med sin kone:

Mads Remvig og Susanne Erichsen fra Beder slog hurtigt til, da det rette sommerhus kom til salg.
Mads Remvig og Susanne Erichsen fra Beder slog hurtigt til, da det rette sommerhus kom til salg.

- Huset var sat til salg en fredag, vi var der 9.30 lørdag, og så købte vi det. Klokken 14 om eftermiddagen var ejendomsmægleren i gang med papirarbejdet, fortæller Mads Remvig til TV2 ØSTJYLLAND.

Parrets nye sommerhus ligger i Norsminde syd for Aarhus, og deres køb er langt fra enestående. 

Fremgang især syd for Aarhus

Ejendomsmæglerkæden Home har kigget på salget i Østjylland på foranledning af TV2 ØSTJYLLAND. Kæden oplyser, at fremgangen i salget i marts er på 150 procent i forhold til samme måned sidste år.

- Der er fremgang alle steder, men der er især stor fremgang syd for Aarhus - som i Juelsminde og sommerhusområderne i Odder Kommune, oplyser Homes presseafdeling.

Mads Remvig fortæller, at han og konen har kigget på huse i et stykke tid, før det rigtige dukkede op. De havde egentlig kigget på helårshuse men endte med at købe et sommerhus, som de måske vil bruge til helårsbolig med tiden:

- Vi har gået de sidste fire til fem måneder og kigget i det her område. Vi har været tæt på at købe helårshuse, men det rigtige var der ikke, siger Mads Remvig.

Sommerhuse er blevet fristed

Det er ejendomsmægler Jesper Lund fra Home i Odder, der har haft Mads Remvigs nye sommerhus til salg.

Han oplevelse er, at coronapandemien har påvirket folks lyst til at købe sommerhus:

- Der er kommet stor opmærksomhed omkring de muligheder, der er i Danmark. Især i sommerhusene har man stor frihed, uanset om der er corona eller ej. Så vi oplever, at man bruger sommerhusene som et fristed, især nu hvor mange har siddet på der hjemme og arbejdet, siger Jesper Lund.

Jesper Lund fra Home i Odder har særdeles travlt i øjeblikket.
Jesper Lund fra Home i Odder har særdeles travlt i øjeblikket.

Den nyslåede sommerhusejer Mads Remvig siger, at coronaen ikke umiddelbart har haft indflydelse på parrets beslutning om at købe sommerhus, men han har i høj grad kunnet se, hvordan coronaen har påvirket markedet:

Ikke set lignende siden 00'erne

- Man skal dælme være hurtig, siger han.

Ejendomsmægler Jesper Lund har handlet med sommerhuse siden 90'erne, og han har ikke oplevet lignende efterspørgsel på sommerhuse siden midten af 00'erne i årene før til finanskrisen:

- Vi havde også en meget positiv periode i 2007 og 2008, siger han.

Han kan ikke spå, hvor længe sommerhusmarkedet fortsat vil buldre derudaf, men ifølge hans prognose fortsætter det et stykke tid endnu, da der er masser købere i bøgerne.

Også gang i handlen inde i landet

Og det er ikke kun de traditionelle sommerhusområder tæt ved vand, som er populære. Også inde i landet er der gang i handlen, fortæller en ejendomsmægler:

- Vi ser folk fra Thy, Mors og så videre, som søger det klima, vi har herinde midt i landet, siger Bo Møller Nielsen fra ejendomsmæglerfirmaet Estate Silkeborg.