Skru ned! Politiet har aldrig fået så mange klager før

Landets politikredse kan tidligt søndag morgen igen melde om en weekend med usædvanligt mange klager over høj musik. Østjylland er ingen undtagelse.

Alle politikredse melder om flere klager over larm under coronakrisen. Nogle mener dog også, at tolerancetærsklen er blevet mindre. Foto: Christoffer Laursen Hald / TV 2

"Sommerens hovedpine" er fortsat i weekenden for landets politikredse, som igen og igen får klager over støj.

Om det var, fordi Grøn Koncert var flyttet hjem i folks haver, meldes der ikke noget om, men i Østjylland har vagtchefen ikke oplevet noget lignende før.

Lørdag blev der i løbet af dagen afholdt 100 små koncerter rundt omkring i landet i danskernes haver og på terrasser som her i København, hvor Medina spillede. Det var et alternativ til Grøn Koncert, som blev aflyst på grund af corona. Foto: Philip Davali - Ritzau Scanpix

- Jeg tror aldrig, at jeg har oplevet en vagt, hvor vi har fået så mange klager, siger vagtchef Jes Frederiksen fra Østjyllands Politi tidligt søndag morgen.

- I løbet af natten har vi nok fået omkring 25, og det er usædvanligt mange. Den korte forklaring er jo, at folk ikke har mulighed for at komme ud.

Læs også Rikke er en af de heldige: Vandt Grøn Koncert i baghaven

Også hos kredsene i København, Københavns Vestegn, Nordjylland, Midt- og Vestsjælland og Sydøstjylland har der i løbet af natten været usædvanligt mange klager over "musik til ulempe", som politiet kalder det.

Rigspolitiet råber op

Sommertendensen fik for nogle uger siden Rigspolitiet til at sende et nødråb ud på Twitter.

Vi vil så nødig skulle ødelægge den gode feststemning ved at komme på besøg.

Rigspolitiet

- Vi får i øjeblikket mange anmeldelser om musik til ulempe, og vi vil så nødig skulle ødelægge den gode feststemning ved at komme på besøg, skrev politiet.

- Så skru ned for musikken og op for hyggen og tag hensyn til dine naboer. God sommer!

Men danskerne har ikke lyttet til opfordringen.

- Vi har flere anmeldelser om høj musik end normalt her i coronatiden, siger vagtchef for Københavns Politi Henrik Stormer, der melder om en særdeles travl nat på støjfronten.

Læs også Rødglødende telefoner hos politiet: 51 anmeldelser om støj på en nat

Nogle er hurtige til at klage

Imens karakteriser vagtchefen ved Midt- og Vestsjællands Politi problemet som "sommerens hovedpine".

Og Jess Falberg, vagtchef ved Nordjyllands Politi, kan fortælle, at det er et problem, der har præget hele kredsen.

- Vi har haft masser af musik til ulempe i nat. Det har været fra privatfester rundt omkring, og det har fyldt meget. Og det er vel at mærke i hele Nordjylland, siger han.

Nogle af vagtcheferne fortæller dog også, at tolerancetærsklen i forhold til naboernes udskejelser lader til at være blevet mindre.

- Vi har fået mange klager over musik til ulempe. Det lader til, at folk bare skal tænde for en radio, og så bliver der klaget, siger Lars Grønlund, vagtchef ved Sydøstjyllands Politi, tidligt søndag morgen.

02:20

I indslaget her har TV2 ØSTJYLLAND mødt en af de østjyder, der synes, at larmen fra især Botanisk Have i Aarhus har været ualmindelig høj under coronatiden.

Luk video