Salget rasler ned hos Bilka og Føtex

Der er sket et markant skifte i kundernes måde at handle på, siger topchefen for supermarkedsgiganten Salling.

Det er især ændrede indkøbsvaner, som har betydning for Føtex og Bilka. Foto: Claus Fisker - Ritzau Scanpix

Få uger efter at dagligvarebutikkerne meldte om rekordsalg og flere tomme hylder som følge af hamstring, er salget faldet drastisk i flere af supermarkedsgiganten Salling Groups butikker.

Det skriver dagbladet Børsen.

Læs også Påsken bliver katastrofal: Lokal Brugs råber op

Salget af fødevarer vokser stadig, men alligevel har koncernens Føtex-butikker mistet omkring halvdelen af det normale salg, mens flere af de omsætningsmæssigt langt større Bilka-forretninger har set omsætningen falde med 20 procent.

Ænderde vaner

Ifølge topchefen for Salling Group, Per Bank, er det særligt ændrede indkøbsvaner hos kunderne og tvangsnedlukningen af storcentre, som har fået salget til at dykke.

- Der er sket et markant skifte i kundernes måde at handle på. Vi taber meget på nogle varetyper og vokser lidt på fødevarer, men det ser ud til, at det kommer til at påvirke forretningen negativt, siger Per Bank.

De usædvanligt lave omsætningstal har særligt ramt salget af varer som tøj, elektronik, legetøj og boligtilbehør. Varegrupper som normalt står for cirka 50 procent af omsætningen i Bilka og 30 procent i Føtex.

Mindre tøjsalg

Men de seneste to uger er salget dykket så meget, at koncernens i alt 19 Bilka-butikker samlet har solgt cirka 60 procent mindre tøj end normalt.

Læs også Ingen aprilsnar: René fandt slange i sin opvasker - og der er endnu en slange løs

Per Bank oplyser, at på visse dage er salget af tøj nede på 20 procent af det normale.

- Det betyder ret meget, fordi vi tjener mere på tekstil end på fødevarer, og det er normalt også med til at trække kunderne ind i Bilka. Så når salget falder, er vi selvfølgelig også udfordret på kundestrømmen i Bilka, siger Per Bank til Børsen.

05:16

Video: I 2019 åbnede Bilka To Go i Horsens. Du bestiller dine varer på en app på mobiltelefonen, og du behøver ikke at stige ud af bilen, når du henter dem.

Luk video